TARINA 40/40: VUOSIKYMMENEN JUHLAT TAKANA, NYT KOHTI TULEVAA

Nyt on juhlittu, ja tyylillä. SEO täytti toissa lauantaina 40 vuotta, ja juhlat olivat sen mukaiset. Tässä juttusarjan viimeisessä osassa katsotaankin jo vahvasti tulevaisuuteen. SEO:n osalta se tarkoittaa omien ja hyväksi havaittujen arvojen mukaan toimimista – niin kuin tähänkin asti.

Lahden Sibeliustalo oli lauantaina 17.11. sinivalkoinen. Koko päivä oli varattu SEO:n 40-vuotisjuhlille, joista tulikin arvoisensa tapahtuma. Jo päivällä järjestetyssä juhlanäyttelyssä tunnelma oli kohdallaan, mutta etenkin iltajuhla teki suuren vaikutuksen kaikkiin, jotka paikalla olivat.

Ihmiset tekevät juhlan, se tiedetään. Niin tälläkin kertaa. Vaikka tilat ja puitteet olivatkin viimeisen päälle, tunnelman määrittävät aina paikalla olevat juhlijat. SEO-kauppiaat, osuuskunnan henkilökunta, yhteistyökumppanit ja muut kutsuvieraat loivat illasta ikimuistoisen tapahtuman, jossa oli sopivassa suhteessa puheita, keskustelua, ruokaa ja juomaa.


” Ihmiset tekevät juhlan, se tiedetään. Niin tälläkin kertaa.”

Puheet kuuluvat juhlaan. Niissä on hyvä katsoa menneeseen, mutta myös tulevaan. SEO jatkaa kohti tulevaa arvojensa mukaisesti.

Suomalainen. Osuuskunta on suomalaisten yrittäjien perustama ja edelleen toiminta jatkuu samoilla periaatteilla. Yksi yrittäjä, yksi ääni -periaatteella turvataan tasavertainen päätösvalta kaikessa tekemisessä. Se on ollut yksi SEO:n suurista vahvuuksista aina. Kauppiaat päättävät, mitä SEO:ssa tapahtuu.

”Yksi yrittäjä, yksi ääni -periaatteella turvataan tasavertainen päätösvalta kaikessa tekemisessä.”

Paikallinen. SEO-kauppiaat ovat oman alueensa asiantuntijoita ja tietävät, mikä paikallisia ihmisiä kiinnostaa ja millaisia palveluja he tarvitsevat. Siksi SEO on paikallinen ja omannäköisensä ympäri Suomen.

Yrittäjävetoinen. SEO-kauppiaat toimivat ympäri Suomea itsenäisesti. He työllistävät itsensä ja hyvin usein myös lukuisia muita toiminnallaan ja luovat näin työpaikkoja Suomeen. SEO onkin saanut Avainlippu-tunnustuksen suomalaisen työn puolesta.

Uusiutuva. Tälle arvolle on monta ulottuvuutta. Verkosto ja kauppiaat uusiutuvat jatkuvasti. Samoin tekniikka uusiutuu koko ajan. Tuotteet uusiutuvat myös. Nyt uusiutuva energia on enemmän pinnalla kuin koskaan. SEO seuraa tässäkin asiassa alan kehitystä ja valitsee sopivimmat vaihtoehdot yhdessä kauppiaiden kanssa. Markkinat ja ihmiset uusiutuvat, liikkumistavat uusiutuvat. Tähän on kyettävä tutustumaan ja tekemään johtopäätöksiä liiketoiminnan uudistamiseksi.

Ensin on tärkeää uudistaa oma ajattelunsa ja sen jälkeen toiminta. SEO on valmis tuleville vuosikymmenille!