Henry: Katse kohti vuotta 2024!

Vuoden 2024 treenit ovat hyväss vauhdissa. Syksyllä enenn lumien tuloa nautin todella hyvistä säistä ja meloin monta kertaa viikossa. Melonta on minulle rakas laji ja todella hyvää peruskuntotreeniä. Tämä antaa hyvää treeniä kelauksen vastavaikuttajalihaksille ja keskivartalolle. Totta kai ohjelmassa on myös salia ja kelausta. Rakennamme määrätietoisesti kuntoa siten, että ensi kesällä 2024 ennätykset murskautuvat jälleen. Menestyminen ensi kaudella vaatii selvää ennätyksen parantamista, mutta olen siihen valmis.

Kilpailujen suhteen vuosi 2024 on poikkeuksellinen, sillä ensimmäistä kertaa kilpailukalenteriin osuvat samana vuonna sekä MM-kilpailut että paralympialaiset. Lisäksi on ainakin GP-kisat ja joukko kotimaankokisoja.

Jo toukokuunpuolessa välissä suuntaan Japanin Kobeen MM-kisoihin. Koben kisoissa jaetaan mitalien lisäksi myös Pariisin paralympialaisten maapaikkoja. Maaliskuun blogissa ( https://seo.fi/energiaa-blogi/henry-vuoden-2023-tavoitteet-panokset/ ) kerroin melko tarkasti mitä erilaisia keinoja paralympialaisiin pääsemiseen on. Kerrataan vielä lyhyesti, koska nuo polut ovat olennaisia ajatellen tulevaa kautta.

Suorin reitti paralympialaisiin olisi sijoittua Kobessa kahden parhaa. Toinen vaihtoehto saada maapaikka paralympialaisiin on A-rajojen kautta. A-rajan olen jo rikkonut, mutta maat eivät saa maapaikkoja yhtä paljon, kuin A-rajoja tehdään. Rajan tekeminen ei siis takaa paikkaa paralympialaisiin. Kolmas vaihtoehto on villikortti, mutta en tietenkään haluaisi jättää mitään sen varaan. Valintajärjestelmästä voi lukea paremman kuvauksen em. blogista.

Paralympialaiset ja olympialaiset eroavat siinä mielessä, että vaikka kuinka olin MM-finaalissa 2023, ei paikka paralympialaisiin 2024 ole automaatio. Täytyy siis tehdä työtä nöyrästi, mutta nöyristelemättä, ansaitakseen paikan kisoihin. Riossa 2016 sain paralympiapronssia ja Tokiossa 2021 olin niukasti neljäs. Nyt tavoite on ehdottomasti päästä takaisin palkintopallille. Tavoite on myös täysin realistinen ja sen eteen tehdään kovasti töitä isolla tiimillä, jossa myös SEO on mukana.

Tänä syksynä olen itselleni uutena asiana aloittanut ravintovalmennuksen ja harjoittelua on muutoinkin kokonaisvaltaisesti viety taas eteenpäin. Myös fysiikkavalmennukseen on tullut uutta osaamista ja moniammatillisista tekemistä.

Olen luottavainen, että kaudesta 2024 tulee oikein hyvä. Nyt treeneissä on ollut todella hyvä fiilis ja kehitystä on tullut ja myös tehdyt testit tukevat tätä fiilistä.

-Henkka