Satu: Kauden 2023 ”tilinpäätös”

Niinhän siinä on taas käynyt, että vuoden 2023 viimeisillä metreillä mennään ja onkin ihan hyvä kurkistaa, että mitäs sitä tuli tehtyä ja mitä tuli jätettyä tekemättä. Siis avataan ”tilikirja” ja tarkistetaan, että kohtasivatko suunnitelmat ja teot. Kisakausi alkoi heti tammikuun puolenvälin jälkeen Marokosta ensimmäisellä maailmancupilla.

Siinä heti mukavasti osumat kohdillaan ja semifinaalipaikka sekä lopputuloksissa taival päättyi sijalle 5. Seuraava MC-kisa käytiin Qatarin Dohassa ja sijoitusta kohtalaisesti ja ihan ”joo ” tuloksellakin. Huhtikuussa tuli kompuroitua ikävästi omien kengännauhojen kanssa ja totaalisesti kaaduin vasemman polveni päälle. Tiesin että mitään ei ole täysin rikki, koska pystyin kävelemään, mutta jalkaa joutui vetämään perässä. Lääkärin arvio oli, että minimi toipilasaika on 4 kuukautta, kunnes valtava mustelma sieltä sisältä häviää. Toukokuun Kyproksen MC-kisa meni sitten niin kuin penkin alle täydellisesti, koska polvi oli todella arka ja ampuma-asentoa oli hankala työstää. No siitäkin selvittiin ja nokka kohti parempaa tekemistä.

Ensimmäinen ”iskun paikka” olympipaikan hankkimiseen oli Puolassa European Gameissä. Siellä paikkoja oli jaossa tasan yksi kappale. Taistelin viime metreille, mutta niin vain vuoden 2012 Olympiavoittaja oli parempi. Sijoitus siis toinen ja ei paikkaa Pariisiin. Se oli siis lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Kisailin vielä Italiassa MC-kisassa ja sieltä keräiltiin rankingpisteitä. Alavireisesti menivät myös MM–kisat Azerbaizanin Bakussa henkilökohtaisella tasolla ja joukkueena harmittava neljäs sija. EM-karkelot syyskuussa Croatian Osijekissa eivät antaneet henkilökohtaisessa kisassa sitä mitä olisin halunnut, koska olihan kisassa taas yksi paikka jaossa Pariisiin. Sen sijaan sitten joukkuekisa oli henkilökohtaisesti huipputekemistä peruskisasta aina finaaliin asti, ja lopulta kotiin tuomisina joukkuekulta.

Kausi siis päättyi todella mielekkäästi, mutta tilipäätös sanoo miinus merkkiä, koska tavoitteena ollut maapaikka Pariisiin jäi saavuttamatta. Hätä ei ole vielä käsillä, koska kaudella 2024 on useampi mahdollisuus saada paikka Pariisiin ja siitä lähdettään, että ”koneessa” ollaan ja kisaillaan 2024 ”viiden renkaan ” kisoissa viidennen kerran. Joulukuussa käväisin Malagassa päättämässä kautta 2023, vaikka lähinnä se on kyllä kauden 2024 aloitusta. Meillä kun ei ole yhtään varaa antaa muille tasoitusta ja olla harjoittelematta. Koska on lunta ja kylmää, niin pakko on lähteä muille maille vierahille harjoittelemaan.

Loppuvuosi nautitaan ihanasta meidän alkavasta talvesta ja liikutaan. Siinä välissä syödään ja juhlistetaan joulun aika. Oikein ihanan lämmintä Joulua ja reipasta Uutta Vuotta 2024!

– Satu