Heta Tuuri

Laji: Korkeushyppy
Syntymävuosi: 1995

Kerro hieman itsestäsi:

Olen Lahdesta kotoisin oleva korkeushyppääjä, joka nauttii oman kilpailemisen ohella monipuolisesta puuhailusta niin kotona kuin sen ulkopuolellakin. Urheilu ja opiskelu ovat kuljettaneet minut Yhdysvaltojen kautta Helsinkiin ja Turkuun. Arkkitehtuuri tuo mukavaa vastapainoa urheilulle, mutta juuri nyt on ihanaa saada pääsääntöisesti kehittää itseäni kilpaurheilijana. Valmennuksesta vastaavat kivenkovat ex-korkeushyppääjät Mikko Levola ja Susann Sundkvist. Vuosi 2022 toi tullessaan niin uuden oman ennätykseni kuin Suomen edustamisen MM- ja EM-kilpailuissa. Niistä inspiroituneena on hyvä jatkaa uusiin kausiin ja kohti Pariisin Olympialaisia!

Kuvaile itseäsi autoilijana ja kerro millaisena näet autoilun tulevaisuudessa:

Tämänhetkisessä elämäntilanteessa en yksinkertaisesti pärjäisi ilman autoa. Kuljen usein kahden, tai jopa kolmen, paikkakunnan väliä, mikä ei sujuisi yhtä sulavasti ja rennosti ilman omaa kulkuneuvoa.

Näen autoilun tulevaisuudessa kehittyvän koko ajan ympäristöystävällisempään suuntaan varsinkin biopolttoaineiden ja sen kaltaisten uudistusten myötä. Kannatan toki pyöräilyä ja kävelyä, kun siihen on mahdollisuus – ihan jo liikunnankin kannalta.

Tulevaisuuden tavoitteesi:

Oman parhaan potentiaalini ulosmittaaminen korkeushyppääjänä sekä kilpailemisesta nauttiminen urani loppuun saakka. Nämä asiat tulevat auttamaan myös konkreettisempien tavoitteiden saavuttamisessa: Arvokisoissa pärjäämisessä.