Satu: Kisakausi käyntiin

Toukokuuta mennään jo pitkällä pätkällä ja vihdoinkin oli ensimmäinen kansainvälinen kilpailu kohdallani. Korona on totaalisesti sekoittanut kilpailukentillä pakkaa ja peruutuksia on tullut tai sitten niitä on pyritty siirtämään toiseen ajankohtaan. Itse odotin tietysti innolla mitä tuleman pitää, koska kuitenkin ulkomaan harjoitusleirit ovat sujuneet ihan mukavasti.

Kausi starttasi nyt kilpailullisesti maailmancupin kisalla Italian Lonatossa lähellä Garda järveä. Paikka on entuudestaan tuttu monilta kerroilta, eikä näin ratojen suhteen tullut mitään yllätyksiä vastaan. Ratamaisema on muutenkin loistava Lonatossa – on 12 rataa vierekkäin ja näin se vetää kilpailussa suuremmankin joukon osallistujia.

Jospa tähän väliin nopeasti kerron kilpailustani, koska siihen ei kannata tuhlata aikaa. Lisäksi ei jää sitten loppuun se kaikki huono. Kilpailuni oli TÄYDELLINEN FIASKO NIIN ISOILLA KIRJAIMILLA, kun sen vain voi ilmaista. Oli vaikeaa harjoituksissa ja se jatkui läpeensä koko kisan. En saanut minkäänlaista otetta tekemiseeni. Siinä rupesin asentoa ja tekniikkaa säätää ja niinpä sitä pudottiin syvälle pohjalle. Mutta nopeakäänteisenä ihmisenä olen ”asian siivonnut – en maton alle, vaan kerännyt kaikki roskat pois ja roskiin.”

Säät olivat kevään oikukkaita. Oli päivä, että satoi ja lämpötila siinä 12–15 astetta ja sitten seuraavaksi päiväksi aurinko antoi kevään lämmön nousta jopa 24 asteeseen. Siitä seurauksena oli kyllä sitten ukkosen kolistelua illalla. Sade ei muuten haittaa ammuntaa, mutta kun oli pieni tuuli mukana niin ampumakatoksen alle heilautteli vettä. Lähinnä tihkuttava vesi on ampumalaseissa harmina ja kastelee aseen – poskipakan ja etutukin, josta pitää kiinni. Pyyhe on siis loistava kaveri muuallakin kuin suihkun jälkeen.

Kisat on nyt startattu ja huonolla menestyksellä, mutta siitähän ei ole kuin tie ylöspäin. Itseasiassa tämä ei ollut vielä se näytönpaikka, vaan se on siellä heinäkuun lopulla. Toukokuun lopulla Croatian Zagrebissa mitellään Euroopan mestaruus mitaleista ja sen jälkeen samassa paikassa toinen maailmancupin kisa kesäkuun lopulla. Hyviä kisoja isoon koitokseen valmistauduttaessa.

Valmistaudutaan yhdessä kohti kesää ja nautitaan siitä mitä meillä on.

– Satu