Henry: Kisat lähestyvät ja tavoite nostaa Euroopan mestaruudet yli kymmeneen

Tällä hetkellä näyttää kilpailujen suhteen yllättävänkin hyvältä. Vuosi sitten peruttiin Sveitsin kisaturnee ja Puolan EM-kilpailut. Tällä hetkellä kummatkin kilpailut ovat kalenterissa. Sveitsiin olen lähdössä 10.5. Siellä ohjelmassa on alussa tarkistusluokittelu ja Nottwil-nimisessä kylässä nelipäiväiset kilpailut. Sen jälkeen siirrytään Sveitsin itäpuolelle Arbon-nimiseen kylään. Nottwilin ja Arbonin välissä on viiden päivän palautus. Arbonissa on kahdet kilpailut.

Tulen käymään Suomeen vuorokauden ajaksi 26. – 27.5. Riskien minimoimiseksi taidan joutua viettämään tämän yön lentokenttähotellissa eristyksissä. 27.5. lähden Puolaan EM-kisoihin.

EM-kilpailuja minulla on uralla takana kolmet ja mestaruuksia on yhdeksän. Olisi hienoa saada nostettua luku vähintään kymmeneen, mieluummin yli! Se on yksi tavoite tähän kauteen. Leo-Pekka Tähdellä EM-kultamitaleja on kahdeksan kappaletta. En tiedä, että kellään suomalaisella parayleisurheilijalla olisi minua enempää Euroopan mestaruuksia.

Euroopan mestaruuskilpailut ovat näin paralympiavuonna ”vain” lämmittelyä kohti tärkeimpiä kisoja. Tokio-infoja oli maaliskuussakin kaksi kappaletta. Kaikki treenit tähtäävät siihen, että Tokiossa ollaan huippukunnossa.

Mukavaa kevättä!

– Henkka