Henry: Kausi avattu kovin tuloksin!

Puolentoista vuoden jälkeen pääsin vihdoin kansainvälisiin kisoihin kelaamaan. Kauden avaus oli nopeampi kuin kertaakaan aiemmin! Kelasin 800 m aikaan 1:42,73, joka on paras sitten vuoden 2017. Ratakierros, eli 400 m taittui aikaan 51,78. Tätä kovempaa olen kelannut muistaakseni kahdesti. Viime kesänä oli toinen näistä kerroista, mutta kauden ensimmäisessä kisassa en ole koskaan yhtä kovaa mennyt. Päämatkani satametriä kelasin aikaan 15.59. Tätä kovempaa olen kelannut vain Riossa ensin erissä ja sitten finaalissa. Rio-vuoden kaudenaloitusta olemme hurjasti edellä.

Olosuhteet ensimmäisissä kisoissa Sveitsin Nottwilissä eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä ilma oli kylmä ja satasellakin tuulta vain 0,2 m/s. Neljälläsadalla metrillä oli pieni vastatuuli takasuoralla, joka ei ole paras mahdollinen sekään. Kisat jatkuvat Arbon nimessä 13-tuhannen asukkaan kylässä Sveitsin itärajalla taas viikonloppuna. Kenttä on siellä, jos mahdollista vielä parempi kuin täällä Nottwilissä.

Tällä hetkellä sääennusteet näyttävät kosteilta ja kylmiltä, mutta toivon niiden vielä muuttuvat. Myös näissä ensimmäisissä kilpailuissa piti tulla vettä, mutten kastunut kelatessa kertaakaan. Sveitsissä säätä on hyvin vaikea ennustaa ja tilanteet muuttuvat nopeasti Alppien vuoksi. Jos sää suinkin suosii uskon pääseväni ennätysten makuun tulevana viikonloppuna ja/tai maanantaina.

Seuraavat kilpailut ovat siis Sveitsin avoimet mestaruuskilpailut perjantaista lauantaihin. Niissä minulla on matkoina 100, 200, 400 sekä 800 m. Hurja urakka siis, mutta onneksi ennen sitä ehdin palautua hyvin. Niiden jälkeen sunnuntaina saa kunnolla lepäillä ja maanantaina vielä kelataan 100 ja 800 m.

– Henkka