Satu: Kauden päätös MM-joukkue hopeaan!

Kausi 2022 on sitten taputeltu ja se päätettiin mukaviin joukkue tunnelmiin. Kroatian Osijekissa syyskuun lopulla saavutimme MM-hopean ja kaukana ei ollut kultakaan, sillä ”shoot-offissa” jouduimme taipumaan Italialle, ammunnan yhdestä kovimmista maista. Henkilökohtainen kisa ei rullannut aivan sillä parhaalla mahdollisella suorituksella ja sijaluku painui numeroksi 25. Naisampujia oli kaikkiaan 79 ja kun miehiäkin oli 154 tarkoitti se sitä, että kisa jouduttiin pitämään kolmena päivänä. Normaalisti kisa käydään kaksi päiväisenä ja ammutaan 75 kiekkoa ensimmäisenä päivänä ja toisena päivänä 50 sekä finaalit. Nyt lukemat olivat 50, 50 ja 25 sekä finaalit. Ehkäpä osallistujamäärä oli runsas, koska jaossa oli 4 parhaalle olympiapaikat. Paikoista 1 meni Euroopan ulkopuolelle naisten sarjassa.

Koska kausi 2022 oli siinä kilpailujen osalta, niin myös harjoittelu jää tauolle. Hetki on aikaa huilahtaa ja miettiä mennyttä, mutta ennenkaikkea katse ja suunnitelmat jo vuoteen 2023. Tauko jää noin 2 kuukauden mittaiseksi, kun joulukuussa alkaa seuraavaan kauteen valmistautuminen. Liikkeelle pitää lähteä ulkomailta ja paikaksi on valikoitunut Espanja sekä sieltä Malaga. Lämpömittarin lukema näyttää siellä plussaa vaikkei välttämättä t-paita keliä olisi, mutta verrattuna kotomaan lumella ampumiseen on valinta selkeä. Tulevan kauden ensimmäinen maailmancupin kisa käydään järisyttävän aikaisessa vaiheessa -tammikuun puolivälin tienoilla, joten startti alkaa joulukuulta lajitreenillä.

Nyt on hieman enempi aikaa muulle kotityölle, kun ei tarvitse radalle höngätä harjoittelemaan. Vuodenajat onkin yksi syy minkä vuoksi saamme pitää tuon jo ihan vuodenaikojen luvalla. Tauon aikana on mahdollisuus kohentaa tai ehkäpä ylläpitää peruskuntoa. Hyvästä peruskunnosta on hyötyä, kun ollaan lämpimissä olosuhteissa ja kisapäivät ovat pitkiä .Ei iske velttous niin helposti. Itse nautin ulkona menemisestä ja hyötyliikunta on ollut kesällä se helpoin tekeminen. Talvea ja hiihtokelejä siis odotellessa.

Itse kun tykkään näistä vuodenajoista, eivät sateet ja tuulet haittaa tekemistä. Ulkovaatetusta löytyy säänmukaista ja aina heikommalla kelillä voi nauttia sisätyöskentelystä. Leipomiseen tartun todella helposti. Piirakka on vaivaton ja nopea. Marjat pakkasesta tai mitä tahansa kekkaakin päälle laittaa. Onpa kahvin kanssa pientä mussutettavaa.

Kauden loputtua ja ennen uuden aloittamista tulee palkkatyössäkin oltua huomattavasti säännöllisemmin. Nautin siitä, että pystyn yhdistämään urheilemisen ja työn sekä siinä työn ohessa tulee ylläpidettyä sosiaalisia taitojakin. Toinen seikka mistä nauttii on se, kun saa olla vain kotona ja ei tarvitse lähteä mihinkään. Matkapäiviä on vuoden aikana ihan riittävästi.

Tästä siis syksyä jatketaan nauttien jokahetkestä,koska ikinä ei voi tietää,mitä seuraava päivä tai kuukausi tai vuosi tuokaan tulessaan.

                                                       Iloiten jokahetkestä

                                                                 Satu