Henry: Hyvillä fiiliksillä MM-kisoihin Japaniin

Muistaakseni koko kilpaurani ajan, eli 15 vuoden ajan, kausi on alkanut aina Sveitsissä kisaturneella. Tällä kertaa kausi alkaakin Japanissa ja vielä suoraan MM-kisoilla. On totta kai hieman “kuumottavaa” aloittaa kausi suoraan MM-kisoilla, mutta toisaalta Sveitsissä kisat ovat yleensä menneet oikein hyvin. Siinä mielessä lähden rennoin mielin kauden aloitukseen suoraan maailmanmestaruuskisoihin.

Huhtikuun testeissä ennätykset eivät tällä kertaa aivan parantuneet, mutta treeneissä tulokset ovat olleet hyviä, eivätkä testituloksetkaan olleet kaukana kaikkien aikojen parhaista. Tiedän olevani hyvässä kunnossa ja odotan innolla viivalle pääsyä!

Kobeen matkatessa lennämme Osakaan Finnairin suoralla lennolla, jonka kesto on Venäjän kiertämisen takia 12 h 50 min. Lähdemme Suomen aikaa vähän ennen kuutta ja Osakassa olemme perillä paikallista aikaa yhden ajoissa. Olen onneksi hyvä nukkumaan lentokoneessa, mikä helpottaa matkaa ja myös aikaeroon tottumista.

Maailmanmestaruuskisat ovat totta kai itsessään kova juttu, mutta nyt lisämausteen tuo lähestyvät paralympialaiset. Suoran paikan paralympialaisiin saa voittamalla tai kelaamalla hopealle, mutta myös muita väyliä on jäljellä.

Japanissa olen käynyt kerran, Tokion paralympialaisissa, mutta silloin näin Japania vain bussin ikkunasta. Koronarajoitukset olivat vielä niin tiukat, ettei kisakylän ja stadionin ulkopuolella pystynyt liikkumaan kuin poliisisaattueessa bussilla. Tällä kertaa kaupunkina ei ole Tokio, mutta 1,5 miljoonan ihmisen Kobe on myös tavallisen lohjalaisen silmin varsin iso paikka ja aikaeroon totutellessa ja ehkä hieman kisojen jälkeen on mahdollista tutustua paikalliseen kulttuuriin.

Viime kesänä oli uusi tuoli ensimmäistä kautta alla ja sitä ennen oli useana kesänä uusia kapuloita, koronan aiheuttamia haasteita jne. Tähän kauteen pääsen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan lähtemään tilanteesta, jossa välineet on kunnolla sisäänajettu ja tilanne on muutoinkin kaikin puolin normaali.

Japanista palattua on viikko ja kaksi tuntia aikaa Sveitsin turneelle lähtöön. Sveitsin reissu on tosin vain viikon mittainen, jonka jälkeen kisat jatkuvat Suomessa. Vuorossa on Paavo Nurmi Games (PNG), jossa SEO on jo vuosia ollut näyttävästi mukana. PNG:n jälkeen on Kuortaneella, Jämsänkoskella jne. kisoja, joissa voi vielä antaa tarvittaessa näyttöjä kohti Pariisia.

Mukavaa kevättä kaikille lukijoille!

-Henkka