Satu: Joulun odotusta Malagan lämmössä    

Malagan lämmössä ollaan reipas viikko oltu treenaamassa. Lämpöä ei ole ollut kyllä kuin noin 14-18 asteen vaiheilla aina riippuen päivästä. Aurinko on kyllä ylös kiivennyt ja kirkkaana paistellut, mutta toisinaan kevyen kylmä tuuli on tehnyt ilmasta viileän.T-paidalla ei ole tarennut kuin yhtenä päivänä muutaman sarjan ammuta, mutta voipi kuitenkin sanoa, että on täällä paremmat ilmat olleet kuin Suomessa.

Tästä tämä kausi sitten kohti ensi vuoden kahinoita käynnistyy ja suunnitelmia on laadittu, jotta tulostakin saisi aikaiseksi. Tämän hetken valo näiden päivien jälkeen ja yli kahden kuukauden tauon jälkeen näyttää kivan vihreää, vaikkakin välillä saattaa se punainen lamppukin sarjan aikana välähtää. Se, että punainen lamppu palaa tässä vaiheessa, ei tarkoita vielä mitään. Ainoastaan se ärsyttää itseä, kun hyvän sarjan jälkeen saattaa tulla se katastrofi notkahdus, mutta sieltä ei ole kuin tie ylöspäin. Tottakai sitä toivoo, että mahdollisimman pian saisi tasaisuutta ja sen lisäksi se tasaisuus olisi hyvissä osumissa ja niitä osumia sarjaa kohden mahdollisimman paljon. Mutta kun tämä laji ei kuitenkaan aina ole itsestään selvyys. Asiat on tekevinään samalla tavalla, mutta ei tule osumia. Tästä lajista sanotaankin, että vaikka lajitaitoa olisi, niin kuitenkin enemmän kuin 70 % on tuosta pääkopan ajatusmaailmasta kiinni. Kuinka se pystyy suodattamaan kilpailutilanteet, mahdolliset ohilaukaukset tai vastaavasti pysymään koossa, vaikka sarja etenisikin loistavasti. Hyvin menneet harjoitukset eivät ole tae siitä, että kilpailu sujuu, sillä jos kantti ei kestä kisassa, niin tulosta ei saa aikaiseksi. Siksi kisat ovat todella hyviä harjoituksia, vaikka ei olisi kyseessä kuin kahvi-tai jäätelökisa kaverin kanssa radalla. Ainahan ne maistuvat paremmilta, kun joku muu sen joutuu tarjoamaan.

Täältä kotiuduttua alkaa valmistautuminen joulun tohinoihin. Siivoa, koristele, paketoi, leivo, paista, laita ruokaa. Sitä se joulun alusaika on, kunnes sitten aattona saunassa voi rauhoittua  ja saunan jälkeen saa rientää nauttimaan niistä pöydän antimista mitä on tullut tusattua. Kohvehtien suklaista makua ei pidä missään tapauksessa unohtaa. Ruokailun jälkeen voi vain istahtaa sohvalle, viettää joulun juhlaa perhepiirissä. Kaivaa joku kiva peli esille ja pelata porukalla. On hetki jolloin ei ole kiire.

Toivotankin teille kaikille rauhallista ja kiireetöntä joulua

SATU