Satu: Huhtikuussa -kevään korvilla

Kevät tekee reippaasti tuloaan. Hiihtokelit olivat tänä talvena loistavat ja hiihtokilometrejä kertyi ihan mukavasti. Ulkoileminen muutenkin sai suurta suosiota, koska koronan vuoksi liikuntapaikkoja jouduttiin sulkemaan.

Korona jyllää edelleen maailmalla erilaisilla ”vahvuuksilla”-toisaalla se on vähenemään ja toisaalla on vielä tiukkoja toimenpiteitä. Itse olen jo kahdesti ollut Espanjan Malagassa, Benalmadenassa kahden viikon mittaisilla leireillä ja tällä hetkellä on kolmas kaksiviikkoinen menoillaan. Täällä on maskipakko myös ulkona ja sitä myöskin ihmiset täällä noudattavat. Kaduilla on rauhaisaa, lähinnä lenkkeilijöitä liikkuu ulkona. Tämänhetkinen tilanne täällä verrattuna ensimmäiseen reissuun, niin kyllä täällä on vilkastunut ja turistejakin on tänne löytänyt. Pikkuhiljaa hotelli, jos toinenkin ja ruokapaikat saavat olla jo illalla 21.30 auki. Sen jälkeen on noutoruoka mahdollista. Ensimmäisellä reissulla tammikuussa ruokapaikat joutuivat sulkemaan ovensa kello 18.00.

Jotta reissuihin on päästy niin on käyty testeissä tikutettavana. Kotimaasta lähtiessä lentoyhtiö vaatii negatiivisen todistuksen, samoin Espanja maahan tullessa. Kotiin päin tultaessa on testeissä käytävä täällä Malagan päässä, jotta pääsee lennolle. Jokainen testi on ollut erituntuinen niin Suomen kuin Espanjankin päässä, mutta koskaan se ei ole ollut miellyttävä. Nyt voi sanoa, että juuri ennen tänne lähtöä testaajat tulivat oikein kotiin. En puhu kuitenkaan koronatestaajista, vaan doping-testaajista. Kuulun Suomen testauspooliin, jolloin olen velvollinen ilmoittamaan olipaikkani heille ja näin he tekevät yllätystestit. Näin kun he saapuvat yllättäen, jotta me urheilijat emme voi heitä pakoilla. ”PUHTAASTI PARAS” on dopingiin kuuluvaa. Minutkin herätettiin aamulla kello 6.00, koska olen ilmoittanut, että olen kello 06-07 VARMASTI tietyssä paikassa ja silloin se oli kotonani.

Kohti heinäkuuta tässä on suunnistettu näillä leirityksillä. Olympia-kisat odottelevat, mutta yllättävän nopeasti tämä aika kuitenkin kuluu. Tässä on moneen kertaan suunnitelmat joutunut laittamaan uusiksi ja niin ne elävät edelleenkin. Olympialaiset tullaan pitämään – on se sitten japanilaisille katsojille ja joillekin kutsuvieraille, mutta toista kertaa niitä ei tulla siirtämään, koska suuret investoinnit on tehty kisojen järjestelyiden eteen. Omassa kisakalenterissa ennen Olympialaisia on tapahtunut jo muutoksia. Kisoja maailmalla on peruttu ja todennäköisesti joitakin saatetaan vielä perua. Ensimmäinen isompi kisa olisi nyt toukokuussa Italiassa. Maailmancupin kisa ja sinne uskon saapuvan ampujia monesta maasta. Siellä on varmasti usea Japaniin lähtijäkin ottamassa mittaa kilpasisaristaan ja -veljistään. Lisäksi tänä vuonna kohta Italian perään on Kroatian EM-kisat, joihin on tarkoitus matkata. Siellä sitten mitellään eurooppalaisin voimin ja on siellä vielä maapaikkoja Tokioon jaossa. Maapaikan voi hankkia sellainen ampuja, joka ei vielä ole sitä ampunut. Hyviä kisoja ennen suuria kisoja ja niistähän me urheilijat nautimme.

Toivotaan nyt koronan talttumista aloilleen ja maltetaan mielemme ja noudatetaan meille annettuja ohjeita. Ei niitä koskaan turhaan anneta, oli asia sitten mikä tahansa.

Ihanaa kevään jatkoa teille kaikille tätä lukeville ja terveisiä Malagasta.

 

-SATU-