Lotta: Treenikuulumisia

Heippa!

Tuntuu, että aika on taas hujahtanut älytöntä vauhtia, pian on jälleen joulu! Niinhän sitä sanotaan, että aika kuluu nopeasti, kun on paljon tekemistä. Sitähän tässä on ollut, ei käy kieltäminen!

Muutin kesän lopulla Tampereelle uuden valmentajan perässä. Yhteistyö valmentajani Matti Liimataisen kanssa on sujunut loistavasti ja treenikaverini Maria Huntingtonin kanssa meillä on aina hauskaa ja kannustamme ja kiritämme toisiamme parempiin tuloksiin. Voin sanoa, että ilo ja nautinto on palannut hetken vaikeuksien jälkeen takaisin urheiluun ja arkeen.

Positiivinen ilme näkyy myös tuloksissa kentällä ja radalla. Fyysiset ominaisuuteni pääsivät selkäleikkauksen tienoilla talvella romahtamaan todella alas ja nyt on pitkä syksy panostettu nimenomaan ominaisuuksien kehittämiseen. Peruskunto, maksimivoima ja räjähtävä voima sekä erilaiset loikat ja hyppelyt ovat olleet pääosassa harjoittelussani tämän syksyn ajan. Kehitystä lähtötilanteeseen nähden on tapahtunut hurjasti ihan muutamassa kuukaudessa ja olen jo monilla osa-alueilla yhtä hyvässä, ja joissain jopa paremmassa kunnossa, kuin koskaan aikaisemmin urallani.

Seuraavaksi suunnitelmana on siirtää ominaisuuksia sileän juoksuun ja sitä kautta aitajuoksuun. Toki olen aitajarjoittelua tehnyt tässä syksyn mittaan koko ajan, mutta se on ollut pienemmässä roolissa kuin ominaisuuksien kehittäminen. Aitomisen osalta olemme keskittyneet lähinnä tekniikkaan ja aidan ylityksen helppouteen.

Tämän viikon alkaessa painopiste harjoittelussani siirtyy nopeusharjoitteluun ja aitatreenien määrää lisätään ja tekemistä viedään lähemmäs kisajuoksua.

Fiilis tällä hetkellä on erittäin hyvä, odottava ja hieman alkaa jo tammikuun lopulla alkava hallikausi kutkuttaa. Minulla on pitkä kisatauko takana ja hallikauden päätavoite on saada kisarutiinit kuntoon ja nähdä, missä vaiheessa nyt menemme. Toki kovaa haluan halleissakin juosta ja ennätystäni parantaa! Tämä viikko on kovaa treeniä, jonka jälkeen rauhoitutaan hetkeksi joulun viettoon.

Energistä viikkoa ja ihanan rentouttavaa joulua kaikille!

Terkuin Lotta❤️