Antti: Kuntoutusta

Moro! Syksy alkaa olla pian ohi ja luntakin on jo alkanut näkyä. Syksyllä tuli pidettyä harjoittelusta muutaman päivän tauko, jotta palautuminen olisi taattu. Taukoa ennen pidettiin Lahdessa harjoitusleiri, jossa suurmäki oli käytössä kesän jälkeen. Leirillä sain aika paljon hyviä suorituksia alle ja oli mukava huomata, että pääsin hyvälle tasolle hyppäämisessä. Siitä alkoikin sitten tuo edellä mainittu tauko. Tauon aikana Yle kävi tekemässä minusta ohjelmaa synnyinseudulla. Jossa käsiteltiin taustoja ja tehtiin syvempää analyysiä mikä mies on kyseessä. Se tulee tv:ssä näkyviin jossain vaiheessa kilpailukautta.

Nyt olen vajaa pari viikkoa ollut kotona ja saanut harjoituksia tehdä rauhassa täällä. Tehtiin äskettäin myös fysiikkatestit ja ne näyttivät hyvältä, kun sain ponnistustuloksissa omat ennätykset tehtyä. Testit tehdään siihen tarkoituksen tehdyllä voimalevyllä, jonka anturit mittaavat siihen kohdistuvan voiman ja siitä voidaan laskea nousukorkeus.

Nyt marraskuu on mennyt tänä vuonna poikkeuksellisesti sairastuvalla, kun oikeasta nilkasta katkesi kaksi nivelsidettä lentopallopelissä. Kuulin siinä tilanteessa pienen rasahduksen nilkasta ja heti tuli mieleen, että tästä taisi tulla pitkä tie saada se takaisin kuntoon…No onneksi päästiin kuvaamaan jalka hyvin pian tapahtuman jälkeen ja lääkäri arvioi, että toipuminen kestäisi 3-4 viikkoa. Olisin voinut luulla, että siinä kestäisi pidempäänkin. Mutta hyvä näin. Ensimmäiset talven kilpailut jäävät näillä näkymin välistä. Mieluummin kuntoutan jalan ensin siihen kuntoon, että sitä voi täysipainoisesti käyttää ja kisoja on paljon edessä vielä. Kuntoutus on tähän mennessä onnistunut hyvin ja lääkärin tekemän arvion mukaisesti. Tällä viikolla pääsin tekemään ensimmäiset hypytkin loukkaantumisen jälkeen, mutta edelleen mennään nyt päivä kerrallaan jalan kanssa ja pyrin saamaan sen nyt vain mahdollisimman hyvään kuntoon.

-Antti