Heta: Jälkituumailut kisakaudesta 2023

Kaksi kuukautta on kulunut kilpailukauden viimeisestä koitoksesta – Brysselin timanttiliigasta. Tällä hetkellä olemme valmennustiimin kanssa etenemässä hyvää vauhtia kohti olympiavuotta. Alustava suunnitelma on tehty hyvissä ajoin ensi vuodelle ja nyt voin täysillä keskittyä treenaamiseen sekä treenien ohessa palautumiseen.

Palautuminen. Viime kauden aikana valitettavasti liian itsestäänselvyytenä otettu asia. Kevät tuntui etenevän mallikkaasti, vaikka tekemistä riitti pääasiassa urheilun, mutta myös koulun parissa. Jouduin muuttamaan suunnitelmaa toisinaan, mutta se tuntui aivan normaalilta urheilijalle. Kesä alkoi kohtuullisesti ja tulokset näyttivät merkkejä treenien onnistumisesta kevään aikana. Sitten viisi päivää ennen Turun Continental Tour Gold -tason Paavo Nurmi Games:ia venäytin selän voimatreenissä. Vielä kisa-aamuna arvoimme, onko järkeä lähteä kisaamaan, vaikka viidessä päivässä oli tapahtunut selän kannalta paljon hyviä asioita. Onneksi lähdin. Paransin kisassa kaksi kertaa kauden parastani ja hyppäsin lähelle ennätystäni. Tulokseksi jäi 187. Heinäkuun loppuun asti kilpailut sujuivat hyvin ja hyppäsin tasollani. Elokuussa alkoi näkymään merkkejä alipalautumisesta – fyysisestä ja henkisestä. Rakensimme tiimin kanssa uuden suunnitelman ensin kohti Budapestin MM-kisoja ja sitten loppukauden kisoja. Noh, kunpa voisin todeta, että reagoimme juuri ajoissa. Tuloksellisesti loppukauden kilpailutulokset jäivät omaan tasooni nähden vaisuiksi. Tästä huolimatta kaudessa tapahtui paljon hyvääkin MM-kisojen jälkeen. Pääsin ensimmäistä – ja jopa toista – kertaa elämässäni kilpailemaan timanttiliigassa!

Kaudesta jäi käteen niin hyviä kokemuksia kuin myös opittavaa tulevia vuosia varten. Ensi vuonna olemme valmiimpia niin fyysisesti kuin henkisestikin!

Ensi kauden kuvioihin palaan tarkemmin seuraavassa kirjoituksessa, kun hallikauden kilpailukalenteri on saatu asetettua paikalleen. Joukukuussa edessä on myös kahden viikon treenileiri Teneriffalla. Luvassa on siis myös hieman erilainen joulu, josta voin niin ikään kertoa seuraavassa kirjoituksessa.

Hyvää syksyä kaikille!

-Heta