Henry: Seitsemän vuotta vanha ennätys rikki!

Kausi 2023 on alkanut vauhdikkaasti. Olin Sveitsissä kahden viikon kisaturneella, jonka aikana oli kolme kovaa kansainvälistä kisaa. Satasen ennätykseni oli sitkeästi Rion paralympialaisten finaalissa 2016 kelattu 15,46. Sveitsissä pääsin vihdoin tuon ajan alle kelaamalla 15,44!

Syksyllä hankittu uusi tuoli osoittautui siis todella nopeaksi heti ensimmäisessä kilpailussa. Täysin ongelmitta ei sen kanssa kuitenkaan sujunut. Oikeastaan koko ajan ongelmia on tuottanut se, että istun uudessa tuolissa huomattavasti aiempaa alempana ja painoa on myös nokalla enemmän. Kelaustuoleissa on “ohjauspumppu”, joka pitää eturengasta suorassa asennossa. Mikäli ohjaa tuolia “ratista”, tulee ohjauspumpun joustaa (pidentyä/ lyhentyä) haluttuun suuntaan. Uudessa tuolissa tuo ohjauspumppu on joustanut myös silloin, kun sen ei pitäisi. Lisäsin siihen keväällä lisäjousen, jonka avulla olin tyytyväinen tuoliin hallissa treenejä tehdessä. Sveitsissä kentät ovat todella nopeita, tuulet usein hyviä ja parhaat kelaajat viivalla, jolloin tehoja saa enemmän irti. Kaiken edellä kuvatun seurauksena oli, että ongelmat pumpun kanssa taas palasivat.

Hankin rautakaupasta jäykempiä jousia ja virittelin hotellin parkkihallissa, jotta sain rakennettua lisää jäykkyyttä ohjauspumppuun. Säännöt pakottavat, että tuolin täytyy olla ohjattavissa kumpaankin suuntaan, jolloin pumppua ei voi myöskään täysin jäykistää. Sain kuitenkin ihan hyvän ratkaisun rakennettua. Olen nyt kokeillut kolmen eri valmistajan pumppuja, eikä mikään ole ollut riittävän jäykkä. Nyt mennään lisäjousilla ja samalla selvittelen pidemmän aikavälin ratkaisua tuohon. Uusi asento on kuitenkin selvästi nopea, joten muutos ehdottomasti kannatti.

Suomessa kisat jatkuivat Jyväskylän Motonet GP:ssa. Jyväskylässä 100 m:n aikani oli 15,79, mutta olosuhteet eivät olleet ihan Sveitsin tasoisia. Aika oli aika linjassa muiden suomalaiskelaajien Sveitsin tuloksiin verratessa. Paavo Nurmi Gamesissa Turussa kelasin 15,83. Jälleen aika oli melko hyvin linjassa muiden suomalaiskelaajien kanssa, mutta olisin totta kai halunnut paremmin kelata. Tekniikka hieman petti, mutta onneksi on vielä aikaa ennen MM-kisoja. Oli hienoa nähdä kuinka vahvasti SEO oli jälleen esillä Paavo Nurmi Gameseissa.

Vasen ranne alkoi hieman tuntumaan epämiellyttävältä ennen Kuortaneella pidettäviä kilpailuita. Kuortaneella kelasin 400 m, mutta kilpailun jälkeen käsi oli hieman arka ja turvoksissa. Varotoimenpiteenä jätin 100 m kisan välistä. Onneksi minulla on Olympiakomitean kautta hyvä terveysvakuutus ja pääsen tutkituttamaan ranteen sen kautta. Seuraavassa blogissa kerron, miten tämä asia on edennyt.

Ennen kauden pääkilpailua eli Pariisin MM-kisoja pitäisi olla yhdet kilpailut Jämsänkoskella. Tärkeintä on totta kai saada ranne kuntoon. Pariisiin lähtöön on vielä reilut kaksi viikkoa ja kilpailuihin lähes kolme. Aikaa ei siis ole liikaa, mutta hyvin ehtii vielä asioita tehdä 🙂

-Henkka