Henry: Uusi kelaustuoli Floridan auringon alta kylmenevään Suomeen

Olen tässä blogissa puhunut todella monta kertaa kelaustuolista ja sen merkityksestä. Olen useasti myös kertonut hankkivani uuden TopEnd-merkkisen tuolin USA:sta. Kauden päätteeksi lähdinkin Floridaan hakemaan ja säätämään uutta kelaustuolia sekä hieman treenaamaan. Tuolin rahtikulut Suomeen olisivat olleet kohtuuttoman korkeat ja silloin en olisi päässyt vierailemaan tehtaalla ja viimeistelemään tuolia.

Lensin Miamiin ja otin sieltä vuokra-auton. Ajoin ensin Tampaan, jonka lähettyvillä TopEndin tehdas on. TopEndin rakennus näytti ulkoapäin melko karulta, mutta sisällä tilat tuntuivat jatkuvan loputtomiin ja erilaisia hienoja koneita riitti joka puolella. En viitsinyt ottaa sisällä kuvia, sillä ainakaan kaikkea valmistaja ei varmastikaan halua jakaa. Olimme ennen matkaa mitanneet minut ja vanhan tuolini kahdesti ja mittojen mukaan minua odotti uusi tuoli. Uudessa tuolissa ohjauslaite kiinnitti huomioni, sillä se ei ollut sellainen, mihin olen tottunut, ja se oli myös turhan massiivinen makuuni. Sanoin asiasta, eikä kauaa kestänyt, että ohjuri oli muokattu mieleisekseni.

Muutoin tuoli näytti hyvältä ja etenkin mahdollisuus aiempaa matalampaan asentoon tuolissa oli todella myönteinen asia. Kun olin tyytyväinen tuoliin, lähdin Tampasta kohti Orlandoa, josta olin löytänyt hyvät treeniolosuhteet ja sopivan hotellin. Orlandossa treenit lähtivät pyörimään heti lupaavasti ja tulokset olivat yllättävänkin hyviä. Hieman minua kuitenkin vaivasi, että tulevatko lokasuojat liian leveälle ja voivatko ne alkaa painamaan pitkän päälle hauiksiin. Kävin siis vielä Tampassa TopEndin tehtaalla ja teimme lokasuojiin hiilikuidusta lisäosat, jotka ainakin pehmentävät lokasuojan reunaa. Lisäosat saa tarvittaessa helposti irrotettua. En ehtinyt tehdä niiden kanssa kunnolla treenejä ennen kuin minun täytyi lähteä kohti etelää ja Miamia. Ennen Suomeen paluuta kävin yhden yön nukkumassa Key Westillä. Reitti Miamista Key Westille oli niin upea, että sitä on helppo suositella kelle vain. Pyörähdin myös Miami Beachilla, mutta se oli pienoinen pettymys jopa. Orlandossa ollessa kävin myös airboat (rämevene) -ajelulla. Näin kauden päätteeksi tämä kaksiviikkoinen oli todella upea ja tietenkin tärkeintä on, että sain mukaani hyvän kelaustuolin. Tästä on todella hyvä jatkaa treenejä kohti ensi kautta!

-Henkka