Henry: Koronakesän kilpailukausi avattu 

Heippa!

Kuten jo aiemmin olen tuonut esiin tässä blogissa, myös meillä vammaisurheilun puolella kaikki arvokisat ja muut kansainväliset kilpailut on peruttu tänä vuonna. Yleensä vuosi on rakentunut juuri kilpailukalenterin ympärille, ja tähän nykytilanteeseen on ollut totuttelua. Juuri puhuin yhden ratakelaajan kanssa, ettei oikein tunnu kesältä, koska joka vuosi toukokuun lopussa Sveitsissä kisattavat kilpailut ovat jääneet välistä. Onneksi sää on ollut niin lämmin, ettei ole voinut kuitenkaan erehtyä vuodenajasta.

Suomessa saamme kuitenkin kelata, vaikkakin kausi alkoi tavallista myöhemmin. Olemme heinäkuussa, ja nyt on vasta kaksi kilpailua takana. Onneksi on vielä kymmenen edessä, kunhan korona ei lähde uudestaan yleistymään ja sen myötä rajoitukset kiristymään. Meistä jokainen voi tosin olla tarkkana hygieniasta ja yrittää parhaansa, jotta korona pysyy poissa. Kesän ensimmäiset kilpailut Lohjalla alkoivat melko heikoilla tuloksilla, vaikkakin aika paljon voin hyvällä omallatunnolla antaa anteeksi pehmeän kentän sekä vastatuulen vuoksi. Seuraava kilpailu Espoossa oli jo lähempänä omaa tasoani, vaikka totta kai toivoin parempaa tulosta. Kelasin sata metriä tasan 16 sekuntiin, joka on parempi kuin viime kauden alkuvaiheessa. Espoossa sattui vielä paha ohilyönti ja sen jälkeen tekniikka hieman petti, mikä varmasti näkyy tuloksessa suuresti.  Olen siis hyvin luottavainen siihen, että parempia aikoja on luvassa tulevissa kisoissa. Seuraavissa kisoissa on päästävä 15-alkuisiin tuloksiin!

Suomessa kisaamisessa on se tylsä asia, että joudun kelaamaan omaa vammaluokkaani lievempien luokkien urheilijoita vastaan. Olen ainoa kansainvälisen tason T34-kelaaja Suomessa. Minun vammani siis vaikuttaa kropan jokaiseen lihakseen: jalkojen lisäksi keskivartalon ja käsien toimintaan. Kelaamme kuitenkin kaikki yhdessä tai kahdessa erässä, jolloin televisiossa katsottuna voi näyttää oudolta, että selostajan hehkuttama paralympiamitalisti häviää kelaajille, jotka eivät ole saavuttaneet yhtä paljon. Tärkeintä minulle on kuitenkin saada hyviä kisoja, joten en anna tuon häiritä.

Vammattomien puolella Tokion ranking suljettiin täksi kesäksi, mutta meillä tuloksia on jatkuvasti mahdollista tehdä. Nyt siis vaan hyvällä fiiliksellä ja kelaamisesta nauttien kesän kisoihin! Kierämme ahkerasti Motonet GP -sarjaa, joka näkyy myös televisiossa. Seuraavat kisat ovat Jyväskylässä ja sen jälkeen Lahdessa, Kuortaneella ja Espoossa. Tänä kesänäkin on siis hyvä mahdollisuus nähdä kelausta televisiossa.

Mukavaa kesää kaikille lukijoille!

Henkka