Henry: Kohti Tokiota ja uran toisia paralympialaisia

Viisi vuotta sitten olin lähdössä uran ensimmäisiin paralympialaisiini. Muistan sen vielä hyvin. SIlloin kaikki oli uutta ja nyt koronan seurauksena taitaa kaikki olla taas uutta. Sen tiedän, että paralympialaisissa rata on samankaltainen kuin kaikkialla muuallakin. Myös kanssakilpailijat ovat tuttuja naamoja. Kysymysmerkkejä heidän kuntoonsa liittyen on tosin enemmän kuin viisi vuotta sitten.

Kuten viime blogissa kerroin, on nyt takana tuloksellisesti huomattavasti parempi kausi kuin 2016. Enkä hirveästi jaksa miettiä, missä kunnossa kilpakumppanit ovat. Etenkin satasella, kun jokaisella on oma 1,22 m leveä ja 100 m pitkä pätkä mondoa, jonka sisällä tulee oma suoritus itse tehdä. Maalissa sitten näkee monesko oli. Totta kai siitä saa lisää tsemppiä, jos joku kelaa vieressä, mutta silti pitää oma kisa muistaa. Viisi vuotta sitten Riossa tein ensin erissä todella hyvän tuloksen, uuden ennätykseni, ja pääsin finaaliin. Finaalissa paransin tulosta edelleen ja yllätin kaikki kelaamalla pronssia. Tulos on edelleen ennätykseni, mutta tällä kaudella kelasin jo sen alle – tosin liian kovassa tuulessa.

100 metrin ollessa todella selkeä matka on 800 m kaikkea muuta. Siinä mennään ensimmäisen kaarteen jälkeen kaikki yhtenä joukkona ja muiden tekeminen vaikuttaa/pitäisi vaikuttaa myös omaan tekemiseeni. Riossa 2016 onnistuin kohtalaisen hyvin myös sillä matkalla ja olinkin neljäs. Sen jälkeen tulokset ovat olleet hieman heikompia ja vuoden 2019 MM-kilpailuissa en päässyt edes finaaliin. Nyt olen rankingissa todella korkealla, toisena. Ranking-tuloksien tuijottaminen 800 m kohdalla on hieman aina niin ja näin. Lähden kuitenkin ehdottomasti myös tällä matkalla ensin selvittämään itseni finaaliin, ja finaalissa kelaan niin hyvin kuin vain ikinä pystyn.


Kuva: Eero Juuti

Olen perinteisesti pystynyt kauden parhaisiin suorituksiin arvokisoissa ja tätä perinnettä aion jatkaa myös tänä vuonna!

Olympialaisten katsominen ennen omia kisoja on mielenkiintoista, sillä silloin näkee paikat, joissa tulee itse kisaamaan hieman myöhemmin paralympialaisissa. Suomalaiset ovat lämmittäneet radan hyvin ja tuskin maltan odottaa, että pääsen itse Tokioon kelaamaan!

-Henkka