Henry: Kesän kisat lähestyvät ja kilpailukalenteri alkaa hahmottumaan

Kesän ensimmäiset kisat ovat jo aivan ovella! Lähden Sveitsiin kisaamaan maanantaina 23.5. Ensimmäinen kisapäivä siellä on torstaina 26.5. On todella mielenkiintoista nähdä, mikä oma kunto on kisatilanteessa ja toisaalta myös se, missä muut menevät. Tämän vuoden rankingin mukaan tulostaso on toistaiseksi ollut samaa luokkaa kuin aiempina vuosina, mutta Sveitsissä parhaiden ollessa samaan aikaan samalla viivalla vasta nähdään, missä oikeasti mennään.

Sveitsin jälkeen olen viikon Suomessa ennen Pariisiin lähtöä. Pariisissa on GP-kisa samalla kentällä, jolla tullaan kisaamaan seuraavan vuoden MM-kilpailut. Minun ensimmäiset arvokisani olivat Ranskassa Lyonissa MM-kilpailut vuonna 2014, mutta Pariisissa en ole koskaan käynyt. Mielenkiintoista päästä myös Pariisiin – etenkin, kun Pariisin paralympialaisetkin lähestyvät kovaa vauhtia.

Pariisin GP-kisojen jälkeen Suomessa on varsin paljon kisoja. Ensimmäisenä on Turussa Paavo Nurmi Games 14.6., jossa myös SEO on vahvasti esillä. Kannattaa siis tulla yleisöön! Turusta suunnataan Kuortaneelle, jossa on perinteisesti ollut hyvät olosuhteet kovien tulosten tekemiseen. Niitä seuraavat muun muassa lajikarnevaalikisat Jämsänkoskella, Motonet GP Jyväskylässä, Kalevan Kisat Joensuussa ja Motonet GP Lappeenrannassa.

Kilpailuja kotimaassa riittää siis todella paljon. Väleissä pitää myös ehtiä treenata. Viime blogissa kerroin, että myös uusi tuoli pitää hakea Miamista. Aiemmin pohdimme hakua kesälle, mutta siirsimme sen suosiolla syksyyn. Kesä olisi muuten liian täynnä, eikä aikaa treenaamiseen ja palautumiseen jäisi riittävästi. Kilpailukauden päätyttyä suuntaan Miamiin tuolinhaku- ja treenireissulle. Ajattelin siis jäädä hetkeksi uuden tuolin kanssa kelaamaan kilometrejä Miamin auringon alle.

Ennen uutta tuolia on tulossa siis mielenkiintoinen ja kilpailuntäyteinen kesä, jota odotan innolla! Seuraavassa blogissa kerron, miten kilpailukausi on lähtenyt liikkeelle.

  • Henkka