SEO mukana Pirkan Kierroksella

Kevätauringon kauniisti kimaltaessa ja lumen sulaessa on erinomainen hetki aloittaa blogiteksti aiheena Pirkan Kierros. Yli 10 kertaa Pirkan soutuun osaa ottaneena ajatus koko kierrokselle osallistumisesta on hautonut mielessäni jo usean vuoden ajan. Flunssan takia viime vuoden juoksuosuuden peruuntumisesta vahvistuneena päätin panostaa täysillä vuoteen 2022.

Mikä ihmeen Pirkan Kierros? Pirkan kierros koostuu neljästä erillistapahtumasta, joissa urheilijat ja harrastajat ottavat mittaa toisistaan vuoden aikana hiihdon, pyöräilyn, soudun ja juoksun parissa. Suorittamalla vuoden aikana kaikki lajit voi käyttää itsestään nimitystä Pirkan kiertäjä.

Pirkan kierroksen suorittamiseen hyväksytysti vaaditaan suoritusmerkinnät Hiihdosta (90 km), Pyöräilystä (134/217 km), Soudusta (35 km) ja Hölkästä (33 km).

Rupeama alkaa maaliskuussa 90 km hiihdolla, joka oli itselleni tänä vuonna ensimmäinen laatuaan. Fiilikset olivat todella jännittävät, enhän ollut koskaan aiemmin hiihtänyt yhtäjaksoisesti niin pitkää matkaa, saatikka luistelutyylillä. Onneksi Pirkkalassa asuva, nuorisoakin hiihdossa valmentanut Sari Valorinta auttoi lajin saloihin pitämällä tehokkaan ja perusteellisen tekniikkaharjoituksen. Yllättävän nopeasti loppusyksystä vapaa tyyli alkoi sujumaan jouhevammin. Tänä vuonna tapahtuma oli jaettu kahteen ajankohtaan. Suorituksen saattoi tehdä joko varsinaisena kisapäivänä virallisen ajanoton kera 6.3. tai sitten viikkoa myöhemmin 12.3. Lomamatkan takia osallistuin 12.3 kisaan, mutta SEO- Kosken asemalta oli kauppiaiden edustustiimi mukana myös 6.3 kilpailussa.

Aikainen lähtö Niinisalon varuskunnasta kohti Tamperetta sujui jouhevasti, olihan huoltopäällikköni ja pitkäaikainen juoksukaverini PT Jari Palo valinnut oikeat matkaeväät ja varmistanut suksieni kunnon ja antanut vinkit vaatetuksen suhteen. Tarkoitus oli vaihtaa vapaan tyylin sukset perinteisiin Kyröskoskella tankkauksen yhteydessä.

Kyröskoskelle matka taittuikin pikkupakkasella kuin siivillä maisemia ihaillessa ja vyölaukusta riitti hyvin juomaa sekä muutama geelipussi energian lisäystä varten. Tässä vaiheessa matkaa myös söin hieman tukevammin, nakkeja, suolakurkkuja, suklaata ja proteiinijuomaa. Valitettavasti ilman lämmetessä useamman asteen plussan puolelle, karvapohjasuksien vaihtaminen osoittautui kuitenkin hienoiseksi virheeksi. Varsinkin siitä syystä, että siteet eivät olleet aivan oikeassa kohdassa, pito typistyi aivan olemattomaksi tai sitä ei ollut ollenkaan. No, jotenkin pääsin rämpimään eteenpäin noin 15 kilometrin matkan, jonka jälkeen tankkauksen yhteydessä päätin vaihtaa takaisin luistelusuksiin, vaikka Jari olikin valmiina säätämään pari napsua siteitä eteenpäin pidon parantamiseksi. Loput 20 kilometriä luisti taas paremmin ja suurempia ongelmia ei ilmaantunut. Jaloissa riitti hyvin voima, mutta kädet ja erityisesti ranteet alkoivat hieman kipeytymään loppumatkasta.

Maaliin Lamminpään Majalle pääsin hieman yli 8 tuntia lähdöstä, sisältäen tauot ja kävelysiirtymät Kyröskoskella. Onnellinen fiilis ja iso into kohti seuraavaa tapahtumaa- Pyöräilyä, joka siis vuorossa 12.6. ja reittinä Näsijärven ympäri!!

 

SEO:n Aluepäällikkö

Tuomas Puronen