Paavo Nurmi & SEO  ”The Flying Finns”

Vuoden 2012 syksyllä kolme turkulaista yleisurheiluseuraa, Suomen Urheiluliitto sekä Paavo Nurmen perilliset yhdistivät voimansa suuren tavoitteen edessä. Tavoitteeksi asetettiin perinteikkään Paavo Nurmi Gamesin nostaminen takaisin kansainvälisen huipputason yleisurheilukilpailujen joukkoon – jopa Timanttiliigaan. Tätäkin tärkeämpi tavoite oli kuitenkin tuoda Paavo Nurmen urheilu- ja kulttuuriperintö 2000-luvulle. Tavoitteet saavuttaakseen osakkeenomistajat, suomalainen yleisurheiluyhteisö sekä Paavo Nurmen perilliset perustivat Paavo Nurmi Turku Oy:n

Paavo Nurmi (13.6.1897 – 2.10.1973) oli maailman kaikkien aikojen suurin juoksija. Hän oli “Juoksijoiden kuningas” ja “Lentävä suomalainen”. Kaikkialla maailmassa tunnettu juoksija oli aikanaan keskeinen osa suomalaista itsetuntoa. Paavo Nurmi saavutti kolmissa olympiakisoissa 1920-luvulla yhteensä yhdeksän kulta- ja kolme hopeamitalia. Nurmen tekojen ja perinnön välittäminen ja muistaminen on kunniatehtävä. Tavoitteenamme on toteuttaa pysyvää ja näkyvää toimintaa suurjuoksijan muistoksi varmistaaksemme juoksijasuuruus Paavo Nurmen perinnön jälkipolville välittymisen.

Paavo Nurmi voittaa ensimmäisen kultamitalinsa Antwerpenin olympialaisissa 1920. (10 000m)

Yhdessä tärkeää tehtäväämme toteuttavat yhteistyökumppanimme yksityiseltä sekä julkiseilta sektorilta, jotka kokevat yhteisen tehtävämme tärkeäksi, jakavat samat arvot ja kantavat yhteiskunta­vastuuta tyylillä.

Paavo Nurmi Games Festival ja Games haluavat olla vastuullisesti läsnä Turun seudulla ja ihmisten arjessa. Paavo Nurmi Festival -tapahtumakokonaisuus pitää sisällään Paavo Nurmi Gamesin lisäksi erilaisia taphtumia, kuten Paavo Nurmi koulukiertueen, Paavon Sporttipäivän sekä Paavo Nurmi Marathonin. Liikuttava Lahja ja Charity-ohjelma ovat osa ympärivuotista Paavo Nurmi Festivalia, jonka tavoitteena on innostaa ja liikuttaa ihmisiä taustoista ja elämäntilanteista riippumatta.

Urheilu-uran lisäksi Paavo Nurmi toimi suurena hyväntekijänä ja näissä jalanjäljissä jatkamme tänäkin päivänä.

Talvisodan aikana Paavo Nurmi lähti Yhdysvaltoihin osallistuakseen Suomen hyväksi järjestettyyn keräystoimintaan. Vuonna 1958 Nurmi sai sydänkohtauksen, jonka jälkeen syntyi idea omasta säätiöstä, joka tukee sydän- ja verisuonitautien sekä yleisen kansanterveystyön tutkimusta Suomessa. Paavo Nurmen Säätiö perustettiin vuonna 1967. Säätiö sai Nurmelta lahjoituksena kaksi kerrostaloa sekä runsaat miljoona markkaa. Säätiö on lahjoittanut tähän mennessä yli 3 miljoonaa euroa tutkimukseen. Paavo Nurmi ja Säätiö lahjoittivat Helsingin kaupungille ensimmäisen lääkäriambulanssin.

Suomalainen Energiaosuuskunta kuuluu Paavo Nurmi Festivalin pääyhteistyökumppaneihin. Sinivalkoisen SEO:n kanssa jaamme sinivalkoiset arvot: Historian arvostaminen, edelläkävijyys, laatu ja kestävä kehitys. SEO:n tavoin myös Paavo Nurmi Festival työstää kunnianhimoista vastuullisuusohjelmaa, jonka yhtenä päämääränä on olla hiilineutraali vuoteen 2029 mennessä Turun kaupungin tavoin.

Paavo Nurmi Festival ja PN Turku Oy ovat ylpeitä SEO:n kaltaisesta kotimaisesta yhteistyökumppanista, joka tavoittelee rohkeasti parempaa ja vastuullisempaa huomista. Yhteistyössä on voimaa ja matkaa on hienoa tehdä yhtä jalkaa Paavo Nurmen jalanjäljissä.

Veera Sahlberg

Operatiivinen johtaja

PN Turku Oy/ Paavo Nurmi Festival