TARINA 39/40: JUHLAVUOSI, JUHLIA KOKO VUOSI!

SEO täyttää tämän viikon lauantaina 40 vuotta. Silloin Lahden Sibeliustalolla juhlitaan näyttävästi koko päivän ajan erilaisten aktiviteettien muodossa. Juhlapäivän lisäksi koko vuosi on ollut SEO-synttäreitä pullollaan – ympäri Suomen.

Kuten kaikki tätä 40 tarinaa -juttusarjaa seuranneet hyvin tietävät, tämä vuosi on SEO:lla historiansa 40. toimintavuosi. Marraskuun 17. päivänä 1978 alkanut matka jatkuu yhä vain, ja sitä on ollut syytä juhlia kuluvan vuoden aikana monin tavoin.

Lauantaina juhlitaan siis SEO:n pääkonttorin kotikaupungissa Lahdessa. Sibeliustalon komeat puitteet saavat SEO:n värit ja ilmeen koko päivän ajaksi. Mutta varsinaisen syntymäpäivägaalan lisäksi vuoden aikana on tapahtunut paljon muutakin juhlallista.


” Sibeliustalon komeat puitteet saavat SEO:n värit ja ilmeen koko päivän ajaksi.”

Vähintään yhtä tärkeitä ovat olleet SEO-kauppiaiden järjestämät paikalliset synttäritapahtumat. Ympäri Suomea on järjestetty tänä vuonna yli 50 SEO-synttäritapahtumaa, huima määrä!

Ja kuten SEO:n arvoihin kuuluu, jokainen kauppias on saanut järjestää itsensä ja paikkakuntansa näköiset juhlat. Osuuskunta on tarjonnut juhliin kiertävän materiaalipaketin, pientä purtavaa ja vieraille jaettavaa materiaaleja, kuten pysäköintikiekkoja. Yhteensä neljä materiaalipakettia on kiertänyt ympäri Suomea ristiin rastiin, ja niitä on pystytetty ja taas kasattu nippuun viikko toisensa jälkeen milloin missäkin. Parhaimmillaan saman viikon aikana pidettiin siis jopa neljät SEO-synttärit.


”Ja kuten SEO:n arvoihin kuuluu, jokainen kauppias on saanut järjestää itsensä ja paikkakuntansa näköiset juhlat.”

Arpajaispalkintona 1 000 litraa polttoainetta

Kauppiaiden ehdoilla järjestetty synttärijuhlakiertue onnistui loistavasti ja on saanut loistavaa palautetta. SEO-asemilla on juhlittu vuoden aikana niin asemia kuin kauppiaitakin. Joillekin kauppiaille kun sattui täyttymään pyöreitä vuosia itsellekin. Voikin siis hyvällä syyllä sanoa, että kunnon juhlakiertue oli enemmän kuin paikallaan.

 

Tälle koko Suomen synttärimatkalle mahtui myös kymmenien tuhansien messukävijöiden tapahtumat OKRA- ja FinnMetko-messut. Ja joissakin tapauksissa uudella yrittäjällä askelmerkit sattuivat lankulle ja pidettiin uuden huoltoaseman avaus ja SEO:n 40-vuotistapahtuma samaan syssyyn. Juhlavuoden yksi kruunu on lisäksi alkuvuodesta SEO:lle myönnetty suomalaisen työn Avainlippu-tunnus.

 

Nyt lauantaina on viimeisen ja isoimman juhlan aika. Pitkälti kolmatta sataa vierasta – SEO-henkilökuntaa ja -kauppiaita sekä yhteistyökumppaneita ja kutsuvieraita – kokoontuu Sibeliustaloon gaalaan, jonka tunnelmointi saa kunnian toimia tämän juttusarjan viimeisen tarinan aiheena ensi viikolla.

 

Sen lisäksi jäljellä on vielä muhkean arpajaispalkinnon arvonta: paikallissynttäreillä ihmiset ovat voineet osallistua 1 000 polttoainelitran palkinnon arvontaan. Voittaja selviää sekin marraskuussa.

 

Onnea, SEO, 40 vuotta!