Tarina 24/40: SEO:n oma lehti

SEO:lla oli jo 2000-luvun alkupuolelta asti ilmestynyt sisäiseen tiedotukseen tarkoitettu viikkotiedote. Vuonna 2007 painetut julkaisut kasvoivat kokonaiseksi lehdeksi. SEO Energiaa -lehti ilmestyy edelleen ja se on ollut sisäisen tiedottamisen lisäksi markkinoinnin väline.

Vaikka painetut asiakaslehdet ovat olleet vähenemään päin 2000-luvulla, ilmestyy niitä edelleen paljon Suomessakin. SEO aloitti painetun materiaalin säännöllisen toimittamisen 2000-luvun alkuvuosina. SEO Viikkotiedote oli tarkoitettu kauppiaille tiedotuskanavaksi.

Vuonna 2007 perustettiin SEO Energiaa -lehti. Se tuli sisäisen tiedottamisen ja markkinoinnin välineeksi. Lehteä jaettiin kaikille yksityisille bensakauppiaille Suomessa – myös muiden ketjujen kauppiaille. Se toimikin myös houkuttelun välineenä: joka vuosi SEO sai uusia kauppiaita muista ketjuista. Toki liikennettä on ollut toiseenkin suuntaan.

” Lehteä jaettiin kaikille yksityisille bensakauppiaille Suomessa.”

Lehden painosmäärä oli alusta asti 700–1 000 kappaletta per lehti. Alkujaan lehteä tehtiin joka toinen kuukausi, mutta nykyään SEO Energiaa on vakiintunut ilmestymään neljä kertaa vuodessa. Vuonna 2017 aloitettiin myös mainostilan myynti lehteen ja tänä vuonna levikki on jo yli 5 000 kappaletta.

SEO Energiaa -lehdessä kerrotaan SEO:n asioista laajasti ja kattavasti eri kanteilta. Yhtä lailla aihepiireinä on ollut koko ajan myös yleisesti alaan liittyvät asiat. Lehti ilmestyi alkuvuosinaan Bensiiniuutiset-lehden välissä, mutta siitä luovuttiin taloudellisista syistä. Lehden painosmäärää pystyttiin nostamaan ja myös postitus mahtui budjettiin samalla rahalla.

”SEO Energiaa -lehdessä kerrotaan SEO:n asioista laajasti ja kattavasti eri kanteilta.”

Hakukoneetkin tykkäävät SEO Lehdestä

SEO Energiaa -lehteä voi lukea SEO-asemilla. Painetun lehden lisäksi SEO Energiaa ilmestyy myös verkossa, mikä on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi moneltakin kantilta. SEO Lehteä luetaan verkossa ja samalla verkkosivuille saadan alaan liittyvää mielenkiintoista sisältöä säännöllisesti. Tämän vuoksi hakukoneoptimointi on onnistunut huomattavasti paremmin kuin jos lehteä ei olisi verkkoon viety ollenkaan. Kokonaisuudessaankin SEO Energiaa -lehti on osoittautunut kestäväksi ratkaisuksi. Se on saavuttanut jo yli kymmenen vuoden iän.

SEO Energiaa -lehti verkossa >>