TOUKOKUUN KUUKAUDEN KAUPPIAS: Mika Michelsson ja Sami Romppainen

Toukokuun kuukauden kauppiaaksi on valittu Microm Oy:n Mika Michelsson ja Sami Romppainen, ketkä pitävät SEO-asemaa Jokioisissa.

Mika Michelsson ja Sami Romppainen on tunnettu yrittäjäkaksikko Jokiosilla. Mika aloitti yrittäjän uransa 2003 taksiyrittäjänä, joka jatkuu edelleen huoltoasemayrittäjyyden ohessa. Sami on vastaavasti aloittanut rakennusalan yrittäjänä ja hänkin jatkaa Mikan tavoin niitä töitä huoltoaseman töiden ohessa. Kaksikko on tuntenut lähes koko ikänsä, joten kaveruksista tuntui loogiselta lähteä myös yhdessä yrittäjiksi, kun heille tarjoutui mahdollisuus ostaa Jokioisten legendaarinen huoltoasema.

Jokioisten huoltoasema on rakennettu 1950-luvulla ja on jo vuosikymmenten ajan ollut Jokioisten tunnettu kokoontumispaikka. Mika ja Sami aloittivat huoltoasemayrittäjinä elokuussa 2018, kun edellinen kauppias lopetti huoltoaseman pidon. Kaksikolla ei ollut aiemmin suunnitelmaa lähteä huoltoasemabisnekseen mukaan, mutta he näkivät asemassa sen verran paljon potentiaalia, että he päättivät jatkaa Jokioisten huoltoaseman pitoa.

Mika ja Sami aloittivat heti SEO-kauppiaina, vaikka aiemmin asema oli ollut Nesteen lipun alla. Mikalle ja Samille SEO nousi heti ensimmäiseksi vaihtoehdoksi, koska SEO ei rajoita toimintaa, vaan yrittäjillä on vapaat kädet tehdä liiketoiminnasta itselleen sopivin vaihtoehto. Lisäksi molempien mielestä on yrittäjäystävällistä, että SEO ei peri kauppiailtaan franchising-maksuja. Mika korostaa myös, että SEO tukee yrittäjiään arkisissa asioissa ja apua on aina saatavilla, mikä oli erityisen tärkeää, kun he hyppäsivät täysin tuntemattomalle alalle yrittäjiksi.

Polttoaineiden jakelupisteen lisäksi Jokioisten huoltoasemalla toimii kahvila, ravintola, autotarvikkeiden myymälä, autojen pesupaikka ja tee se itse -huoltohalli. Ravintolassa tarjoillaan arkisin lounasta ja muulloin ruokailijat voivat nauttia X Mealin aterioista sekä talon omista annoksista. Asiakkaiden keskuudessa suursuosikiksi on noussut talon nyhtöpossu hampurilainen. Nyt korona-aikana kahvilatuotteita ja ruoka-annoksia on saanut ostaa take awaynä. Lisäksi lounasta on tarjottu kotiin kuljetus -palveluna. Autotarvikemyymälästä saa ostettua monipuolisesti huoltotarvikkeita sekä suosittuja Auto Duden tuotteita. Asiakkailla on myös mahdollisuus käyttää autojen pesupaikkaa tai ostaa auton käsinpesu palveluna. Perinteisten palveluiden lisäksi Mika ja Sami haluavat tarjota asiakkailleen säännöllisesti myös muuta ohjelmaa. Esimerkiksi Jokioisten asemalla järjestetään kerran kuussa arpojen raaputusilta, jossa porukalla ostetaan X euromäärällä arpoja ja niitä sitten raaputetaan yhdessä. Voittojen sattuessa ne jaetaan porukan kesken. Arpojen raaputusilta on suosittu tapahtuma, koska paikalla on noin 40-50 henkeä. Koronan takia arpojen raaputusiltaa ei ole voitu nyt järjestää, mutta siinä vaiheessa, kun olosuhteet sallivat sen järjestämisen, palaa tämä suosittu tapahtuma kuukausiohjelmaan. Asemalla on lisäksi järjestetty muun muassa harrasteautoiltoja ja lautapeli-iltoja.

Mika toivottaa muille SEO-kauppiaille lämmintä ja vilkasta kesää, sekä toivoo kaikkien kauppiaiden puolesta koronarajoitusten pikaista poistumista. Samalla hän muistuttaa, että vaikeuksien kautta on hyvä tutkia omaa toimintaa ja löytää siten uusia kehittämismahdollisuuksia!

Teksti: Johanna Silén, Kuvat: Mika Michelsson ja Sami Romppainen