Helmikuun kuukauden kauppias: Pekka Mattila

(Kuvassa oikealta vasemmalle: Pekka Mattila, Jari Mattila, Terhi Mattila, Maija Mattila ja Ilmari Mattila).

Helmikuun kuukauden kauppiaaksi on valittu Team Mattilan Pekka Mattila, kuka pyörittää kahden sukupolven voimin Viljakkalan SEO-asemaa. Mattilan perhe aloitti bensiinikauppiaina, kun lokakuussa 2018 tarjoutui mahdollisuus ostaa Viljakkalan jakeluasema.

Ostohetkellä jakeluasema ei ollut parhaassa mahdollisessa kunnossa, mutta Mattilat ovat huollattaneet sitä aina kun, korjaustarpeita on ilmentynyt. Nyt asema alkaa olemaan entisessä loistossaan. Nykyään Viljakkalan asemalta saa polttoaineiden lisäksi arkisin herkullisen lounaan, grilliruokia ja kahviherkkuja. Valikoimaan on myös otettu viime vuoden aikana elintarvikkeita ja autotarvikkeita.

Jakeluaseman arkea pyörittää Pekan lisäksi hänen vaimonsa Terhi sekä Pekan vanhemmat Maija ja Jari. Mattiloiden periaatteena on, että kaikki hoitaa kaikkea, vaikka jokaisella on omat vastuualueensa. Bensiinipuoli on miesten vastuulla, kahvio ja paperityöt Terhillä sekä muu ruokapuoli on Maijan ja Pekan vastuulla.

Ennen kuin toiminta aloitettiin, Mattilat olivat yhteydessä myös muihin jakeluketjuihin, mutta melko pian Mattiloille oli selvää, että heidän valintansa tulee olemaan SEO. Pekka sanoo, että heille oli tärkeää löytää kotimainen ketju, jonka arvot tukevat heidän liiketoimintaansa. SEO:n arvoista Pekka nostaa tärkeimmiksi suomalaisuuden ja kauppiasvetoisuuden, mikä näkyy asiakkaille erinomaisesti jo aseman ilmeestä. SEO:n sininen ja valkoinen värimaailma henkii suomalaisuutta. Pekka arvostaa myös SEO:n selkeää hinnoittelupolitiikkaa, mikä antaa kauppiaille mahdollisuuden toimia joustavasti. Pekan mukaan hintojen vaihtelu neljästi päivässä ei enää palvele ketään, mitä hän on huomannut muiden ketjujen harjoittavan. Pekka antaa kiitosta myös SEO:n matalalle organisaatiorakenteelle, koska apu on aina lähellä, oli kyseessä sitten kirjanpidollinen ongelma tai rekvisiitta omiin tapahtumiin.

Muille SEO-kauppiaille Pekka lähettää terveisiä ja toivoo, että jatkossakin pidetään yhteishenki korkealle! Erityisterveiset hän lähettää Ruoveden SEO-kauppiaalle, Päivi Mäkiselle, kuka aina auttaa pyyteettömästi.

Mukavaa kesänodotusta kaikille!

Teksti: Johanna Silén Kuvat: Tuomas Puronen