Etteplan toteuttaa SEO-huoltoasemaverkostolle kuluttajat, yritysasiakkaat ja kauppiaat yhdistävän mobiilipalvelun

SEOn huoltoasemaverkosto on ottamassa merkittävää digitalisaatioloikkaa ja julkaisee keväällä 2021 useita eri palveluja ja toimintoja kattavan mobiilipalvelun. Etteplan ja SEO ovat solmineet sopimuksen uudenlaisen mobiilisovelluksen toteuttamisesta. Hankkeeseen on saatu myös Business Finlandin tukirahoitusta.

Suomessa toimiva SEO-verkosto on yli 220 itsenäisesti toimivan jakeluaseman, huoltoaseman tai automaattiaseman verkosto.  Toteutettava mobiilisovellus palvelee sekä kuluttajia, yritysasiakkaita että asemaverkoston kauppiaita. Palvelu poikkeaa muista markkinoilla olevista ratkaisuista erityisesti tarjoamalla polttoöljyn mobiilin tilaustoiminnon kodin tai muun kiinteistön lämmitykseen. Kokonaisuus rakennetaan myös kauppiasverkoston työkaluksi, jonka avulla hoituvat tilaukset ja viestintä SEO-verkoston ja kauppiaiden välillä. Myöhemmin mobiilisovelluksen kautta hoituvat asemasta riippuen myös mobiilitankkaus ja muut asemakohtaiset palvelut.

”Olemme suomalainen, yrittäjävetoinen ja uusiutuva osuuskunta. Palvelu on iso digitalisaatioharppaus koko alalla ja vahvistaa SEO-verkoston kilpailuasemaa. SEO-kauppiaat päättävät itse asemansa palveluista. Sovellus mahdollistaa uusien palveluiden käyttöönoton paikallisesti, joten itsenäiset kauppiaat voivat kehittää liiketoimintaa ja palvella asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla”, toteaa Suomalaisen Energiaosuuskunnan (SEO) toimitusjohtaja Arto Viljanen.

Etteplan on Suomen kokenein autoiluun liittyvien digitalisaatiopalveluiden osaaja

Palvelun toteuttaa Etteplanin ohjelmistoyksikkö, joka on Suomen monipuolisin osaaja autoiluun liittyvien digitalisaatiopalveluiden toteuttajana. Etteplan huolehtii jo tällä hetkellä merkittävästä osasta polttoaineen jakeluun liittyvien järjestelmien ja laitteiston sekä niihin liitettyjen digitalisaatioratkaisuiden kehityksestä ja ylläpidosta eri asemaverkostoissa Suomessa. Polttoainejakeluun ja siihen liittyvien palveluiden vaatimukset ovat tuttuja niin asiakaskokemuksen, polttoainejakeluun liittyvien teknisten ja turvallisuusvaatimusten kuin polttoaineliiketoiminnan kannaltakin. Etteplan on toteuttanut myös sähköautoiluun ja autoteollisuuteen liittyviä ratkaisuja.

Huoltoasemista on tullut uudenlaisia paikallisia palvelukeskuksia, joissa voi hoitaa monipuolisesti päivittäisiä asioita.

”Palveluiden tarjoaminen paikan päällä ei riitä: digitalisaatio ja mobiilisovellukset tuovat asiakasystävällisellä tavalla palvelut kaikkien saataville ajasta ja paikasta riippumatta. Entistä enemmän matkoja ja arjen aikatauluja suunnitellaan digipalveluiden avulla. Autoilu ja autoilijoiden sekä muiden tielläliikkujien tarvitsemat palvelut ovat suuressa murroksessa. Etteplan auttaa tässä digitalisaatiossa”, kertoo Etteplanin ohjelmistoyksikön johtaja Esa Mäkelä.

Oli sitten ohikulkumatkalla tai paikallinen asukas, asiakkaat haluavat varmistaa palveluiden saatavuuden etukäteen. Autojen lisäksi huoltoasemilla tankataan tai ladataan monia muitakin kulkuneuvoja ja laitteita. Ne ovat enemmänkin kuin vain tankkauspisteitä: laajat palveluajat ja monipuoliset palvelut ovat erottautumistekijöitä. Asemilla hoituvat pakettipalvelut, ostokset ja niillä järjestetään paikallista toimintaa. Matkailijoille, mökkiasukkaille, veneilijöille, moottorikelkkailijoille ja kalastajille tarjotaan palveluita tarpeen mukaan.

Yhteistyö Etteplanin ja SEO-verkoston välillä on kestänyt jo vuosia: Etteplan mm. ylläpitää ja kehittää verkoston yrityskorttiratkaisua. Mobiilisovelluksen toteuttaminen on luonnollista jatkumoa SEOn digipalveluiden kehittämiselle.

 Lisätietoja:
Arto Viljanen, toimitusjohtaja, SEO, puh. 040 775 4744
Outi Torniainen, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, puh. 010 307 3302


SEO lyhyesti

Suomalainen Energiaosuuskunta (SEO) on kauppiaiden hallitsema suomalainen öljy-yhtiö, joka on toiminut jo vuodesta 1978. SEO-verkosto on jo yli 220 jakeluaseman, huoltoaseman tai automaattiaseman verkosto.  SEO-kauppiaat päättävät itse asemansa palveluista sekä polttoaineiden jakelun ja hinnoittelun ratkaisuista. Tähän perustuu SEO-verkoston itsenäisyys ja riippumattomuus. SEOn huoltoasemaverkoston kauppiaat palvelevat asiakkaita ympäri maan aina Suomenlahden rannalta Nuorgamiin saakka. www.seo.fi

Etteplan lyhyesti

Etteplan Oyj:n palvelut kattavat teollisuuden laite– ja laitossuunnittelun ratkaisut, ohjelmisto- ja sulautettujen järjestelmien ratkaisut sekä teknisen dokumentoinnin ratkaisut. Asiakkaitamme ovat maailman johtavat valmistavan teollisuuden yritykset. Palvelumme parantavat asiakkaittemme tuotteiden, palvelujen ja suunnitteluprosessien kilpailukykyä tuotteen koko elinkaaren ajan. Etteplanin innovatiivisen suunnittelukyvyn tuloksia on nähtävissä lukuisissa teollisuuden ratkaisuissa ja arjen tuotteissa. Vuonna 2019 Etteplanin liikevaihto oli noin 263 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa on noin 3 400 asiantuntijaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Alankomaissa, Saksassa, Puolassa ja Kiinassa. Etteplan on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä tunnuksella ETTE. www.etteplan.com