SEO:n hallitus ja henkilökunta tutustuivat paraurheiluun hyvinvointipäivänä

SEO on vuonna 2023 mukana Paralympiakomitean Tulevaisuuden tähdet -ryhmää, jossa tuetaan nuoria paraurheilijalupauksia kohti huippua. Tulevaisuuden tähdet -yhteistyön innoittamana järjestettiin yhdessä Paralympiakomitean kanssa SEO:n hallitukselle ja henkilökunnalle yhteinen hyvinvointipäivä, jossa he pääsivät tutustumaan paraurheiluun. Paralympiakomitean kumppanuuspäällikkö Timo Mäkysen lisäksi paikalla oli SEO:n oman Energiaa-tiimin edustaja, pyörätuolikelaaja Henry Manni.

Hyvinvointipäivä alkoi ensin Timon esitellessä Paralympiakomitean toimintaa ja tämän jälkeen Henry kertoi SEO:n hallitukselle sekä henkilökunnalle, millaista huippu paraurheilijan arki on. Infotilaisuus oli mielenkiintoinen ja Henry sekä Timo saivat vastailla kiperiin kysymyksiin. Infotilaisuuden jälkeen suunnattiin Pajulahden palloilusaliin, missä pyörätuolit olivat rivissä odottamassa SEO:n hallitusta ja henkilökuntaa.

Alussa otettiin pelejä, joissa harjoiteltiin lähinnä pyörätuolin hallintaa ja lisättiin varmuutta otteisiin. Alkupelien jälkeen pääsin esittelemään mukana ollutta kelaustuoliani. Keskustelimme kelaustuolien painosta, ohjaamisesta, materiaaleista ja monesta muusta mielenkiintoisesta.

Voimia testailimme menemällä kaikki letkaan peräkkäin ja antamalla ensimmäisen vetää koko porukkaa perässään, kirjaimellisesti. Kaikki halukkaat pääsivät kärkeen ja kaikki sinne halunneet pärjäsivät hyvin. Harjoittelujen ja lämmittelyiden jälkeen pääsimme perinteisen pyörätuolikoriksen ääreen. Pelasimme ainakin jokseenkin virallisten sääntöjen mukaan ja vaikutti siltä, että kaikilla oli todella hauskaa. Ainakin vauhtia ja sopivan vaarallisia tilanteita riitti.

Kaikkiaan 90 minuutin kovien treenien jälkeen kaikki vaikuttivat tyytyväisiltä ja myös itseäni hymyilytti. Monet nostivat esiin sen tärkeyttä, että pääsee itse kokeilemaan, millaista pyörätuolissa on istua.

Maailma olisi parempi paikka, jos kaikki ihmiset kokeilisivat pyörätuolissa istumista ja sillä liikkumista. Väittämää perustelen sillä, että pyörätuoliin istuutuminen avartaa katseita, lisää ymmärrystä ja on lisäksi hauskaa. Nyt maailma on taas hieman parempi paikka, sillä SEO:n hallitus ja työntekijät pääsivät tiimipäivässään vetämään kanssani treenit pyörätuolissa.

-Johanna Silén ja Henry Manni

Johanna Silén 

SEO:n markkinoinnin ja liiketoiminnan kehitysvastaava

Henry Manni

pyörätuolikelaaja ja SEO Energiaa-urheilija

Kuvat: Henri Uotila/ Hnri Oy