Satu: Syksyn paketti kasassa

Viivymme hetken kuukaudessa, kun se taas vaihtuu seuraavaksi. Kalenterin sivuja ei kerkiä siinä vauhdissa kääntämään, vaan ulkoilmasta on kuukausia katseltava ja aistittava.

Lokakuu toi tullessaan syksyyn kuuluvat sateet ja säiden oikuttelevuuden. Onneksi meillä on kuitenkin nämä neljä ihanaa vuodenaikaa, joista voimme nauttia ja pienillä pukeutumisnikseillä selviämme säästä kuin säästä.

Kisakalenteri taputeltiin Suomen kisojen osalta syyskuun alussa pakettiin ja se odottaa avaamista seuraavan kerran toukokuusssa. Harjoittelunkin olen laittanut lepotilaan lokakuun puolenvälin huudeilla. Säät ovat sitä luokkaa, että ei innosta pätkääkään ja vilukin kirpaisee sormia. Toisaalta ei myöskään voi pukea paksuja vaatekerroksia, koska sen jälkeen muuttuu asento ja aseenperän väliin tulee liikaa paksuutta, mikä muuttaa vielä aseen perää. Maailmalla ei ole myöskään tapahtunut mitään maaliskuun alun kisojen jälkeen. Siispä tästä kaudesta tuli leppoisatahtinen harjoitteluvuosi.

Ehkä tauko matkustamisesta tekee oikeasti hyvää ja kun seuraavan kerran sitten suuntaa lentokentälle, niin se saattaakin tuntua mielekkäämmältä. Tästä ammunnasta en kuitenkaan halua luopua, mutta tuo matkustaminen ei ole kivaa. Ehkä olen niin paljon koti-ihminen, kun kotia ja ennen kaikkea jokapäiväistä saunailtaa kaipaa niin paljon maailmalla ollessa.

Marraskuussa oli aikomus lähteä leireilemään ulkomaille, mutta nyt tilanteesta johtuen näyttää todellakin siltä, että leireilyt siirtyy perinteiseiseen joulukuun lopun leiritykseen. Siitä sitten toivottavasti myös kauden aloitukseen. Tämä on oma suunnitelma, mutta suunnitelman toteutus riippuu aivan muusta kuin itsestä. Sen sanelee nyt vallitseva koronatilannne ja sen taantuminen.

Syksyllä oli aikaa liikkua luonnossa ja kerätä marjoja sekä sieniä metsästä. Marraskuussa voinkin vielä nauttia ihanista metsänantimista. Niistä parhaiten suussani maistuu suppilovahveroista kera sipulin ja kuohukerman kanssa tehty kastike.

Siis liikutaan kukin tahollamme ja nautitaan ilmasta kuin ilmasta. Pysykää urheilun ihmeellisessä ulottuvuudessa mukana ja seuratkaa mitä tapahtuu missä ja milloin.

Raikkaita loppu syksyn tuulahduksia!
– Satu