Satu: Kauden päätöskilpailu

Meillä kotimaan sääolosuhteet ovat kyllä nyt ruoskineet harjoittelua. Välillä vettä on tullut vaakaan tai tuullut niin, että housunlahkeet lepattavat. Lämpötilakaan ei ole mieltä nostattanut ja harjoitteluintoa antanut.

Tähän kauden viimeiseen kisaan oli kuitenkin lämpöä luvassa. Kisa käytiin Arabiemiraateissa, Al Ainissa, jossa jo aiemmin tällä kaudella kisailimme. Lämpölukemat kohosivat 34-39 asteen välille, mikä oli tietysti aivan ihanaa verrattuna meidän alkavaan rospuuttoon, mutta onneksi tätä on vain vajaa viikko. Kyllä on kuitenkin kiva, että meillä eletään erilaisia vuodenaikoja.

Al Ainissa kausi huipentui maailmancupin finaaliin, johon oli päässyt tämän ja edellisen kauden rankingin perusteella 18 ampujaa. Huhtikuussa kisattiin näillä samoilla radoilla ja silloin ampujia oli 71 ja finaaliraja huikea 120 kiekkoa. Finaalipaikkaa lähdettiin tavoittelemaan, mutta ei ollut onni myöden korkeatasoisessa kisassa. Tulos oli sama kuin keväällä eli 116 ja jäin 3 kiekkoa finaaliuusinnasta. Tosiaan harjoittelun laatu ja määrä on kärsinyt kotomaan sääolosuhteiden takia ja intoa ei ole löytynyt harjoitella kylmässä eli taas se hauskuus meidän vuodenajoissa.

Kausi meni muuten mukavasti. Aloiteltiin Meksikosta, josta tuliaisina finaalipaikka ja maailman ennätys – edelleen voimassa olevana. Kärjen tuntumassa pyöritttiin, mutta ei sitä himoittua Tokion maapaikkaa saavutettuna, kunnes kotikisat Lahdessa elokuun puolen välin tienoilla toivat muutoksen asiaan. Sijoitus toinen ja paikan tavoittelu saatiin vietyä loppuun ja heitettyä helpotuksen huokaus ilmoille.

Nyt kausi loppui tähän kisaan ja ruvetaan lataamaan akkuja täyteen. Valmistautuminen kohti Tokiota aloitellaan joulukuun lopussa perinteisellä leirityksellä Kanarian saarilla.
Kun maapaikka on ammuttuna Tokioon tarkoittaa, että Suomen Olympiakomitea tekee sen lopulli- sen valinnan kuka kisoihin lähtee. Pääsääntö on ollut, että paikan ampuja kisoihin nimetään, mutta siihen asti odotellaan ja jännätään.

IHANAT JA LÄMPÖISET KIITOKSET SUOMALAISELLE ENERGIAOSUUSKUNNALLE TUKEMISESTANI AMMUNNAN SARALLA JA YHTEISESTÄ MATKASTA KOHTI UNELMAA -KOHTI NELJÄNSIÄ OLYMPIALAISIANI.

Loistavaa loppusyksyä ja talven odottelua

– Satu