Satu: Kauden käynnistys

Vuosi on vaihdettu uusiin numeroihin ja mukavalla vauhdilla kuljetaan jo helmikuun puolenvälin paremmalla puolella. Koska päivät vaihtuvat kiivaasti, on katse myös suunnattava pidemmälle.Vaikkakin tämän hetken tilanteesta johtuen voimme edetä päivä kerrallaan, olen ajatukseni suunnannut urheilulajini pääkisaan eli heinäkuun lopun puolella alkaviin Olympiakisoihin Japanin Tokiossa.

Omaa lajiharjoitteluani en voi täällä kylmässä ja lumisessa Pohjolassa toteuttaa. Koronatilanteesta johtuen harjoituspaikkoja ei ole myöskään runsain mitoin edes tarjolla. Vakituinen treenipaikkani Kanarian saarilla ei  myöskään toteudu tänä vuonna. Voi sanoa, että noin 16 vuoden yhtäjaksoinen kauden aloitusperinne katkesi. Paikkana kevään aloitukseen oli pari tuntia lennoltaan lähenpänä oleva Malaga. Malagan suhteen olen aina ollut epäileväinen säiden suhteen, koska aiemmat kokemukset ovat olleet kylmän hyytäviä tammikuun puolen välin jälkeen. Nyt oli kyllä positiivinen yllätys kelit. Lämppäri huiteli 15-22 asteen huudeilla, että harjoituksia oli oikein mukava tehdä. Ja niitä oikeasti tehtiin. Kiekkoja kertyi lähes 3500 kahden viikon retken aikana.

Seuraava leiri odottaa helmikuun lopulla ja kohde on sama Espanjan Malaga ellei sitten tule mitään ”positiivisia juonenkäänteitä näin korona-aikana”.Pari viikkoa olisi jälleen tarkoitus kiekkoja siellä ammuskella ja toivottavasti saada niitä rikotuksikin. Lajiharjoittelun lisäksi pidän huolta peruskunnosta. Ratapäivän päätteeksi laitetaan juoksukengät jalkaan ja meren rantaviivalle jalkoja ulkoiluttamaan. Lisukkeena lenkin jälkeen pientä venyttelyä ja muuta lihashuoltoa ”kotikonstein”.

Tällainen on suunnitelmana kauden aloituksen jatkoon, mutta mikään ei ole varmaa ennenkuin lähtöpäivä on ovella ja konkreettiisesti istuu lentokoneessa. Käsikädessä koronan kanssa, sitä saamatta kuljetaan ja maan ohjeistuksia noudattaen. Maskipakko Malagassa on, ja hyvin ihmiset sitä noudattavat. Toki siitä on isot sanktiotkin tiedossa, jos jää kiinni ilman maskia kuljeskelemassa. Radalla harjoitustilanteessa ei tietenkään tarvitse maskia käyttää. Radalla on myös vähemmän ampujia, että jokaisella on tilaa ottaa melko iso ”kupla” ympärilleen.

Tästä sitä paahdetaan kohti tulevaa täysillä ja tiukkaa harjoitusta, kunnes toisin ilmoitetaan. Se ilmoitus tarkoittaa sitten, että Olympiakisat peruttaisiin. Siihen en itse henkilökohtaisesti usko, koska kisojen valmistelu on tullut maksamaan paljon ja maksaa vielä lisää, niin ne viedään jollakin mittapuulla läpi. Onko niin, että urheilemme tyhjille katsomoille vai onko rokotus se pelastava elementti vai kuivuuko tämä epidemia vaan kasaan. Siihen ei varmaan kellään ole esittää varmaa vastausta, joten näillä keinoilla mitä nyt on käytössä niin mennään etiäpäin. Tällä hetkellä tietää vielä sitä, että koronatestaustikku käy useasti nenässä. Ei kovin kivalta kaivelulta tunnu, mutta kaikki on tehtävä ja toivotaan, että näinkin positiivisenä ihmisenä saisin aina sen ”negatiivisen palautteen”.

Oikein mukavaa kevään jatkoa ja kohti valoisempia iltoja päivä päivältä. Muistetaan liikkua ja nauttia ulkoilusta.

– Satu