Antti: Tervehdys Planican treenileiriltä

Tervehdys! Kirjoitan tällä kertaa Italiasta. Nyt alkoi kesän ensimmäinen leiri ulkomailla. Tarkoitus on leireillä Slovenian Planicassa, vaikka majoitutaan Italian puolella. Välimatkat harjoituspaikoille on silti lyhyet. Alppimaisemiin on mukava taas tulla harjoittelemaan. Planicasta löytyy erinomaiset puitteet pitää leiri. Mäet on hyviä ja niitä on moneen lähtöön eri kokoisia. Täällä ei todellakaan ole lämmöstä puutetta. Hyppääminen on näillä noin 30 asteen keleillä varsin lämmintä touhua varusteineen. Onneksi kuitenkin vuoristosta löytyy viileitä lampia, joihin voi mennä harjoitusten päätteeksi viilentymään. 

 

Juhannuksen aikaan sain pidettyä muutaman päivän taukoa. Juhannus tuli vietettyä synnyinseuduilla vanhempien luona. Samalla oli mukava nähdä vanhoja tuttuja, joihin ei ollut hetkeen törmännyt. Kelit suosivat silloin niin olin oikeastaan koko ajan ulkoilemassa maalla ja järvellä. Juhannuksen jälkeen oli Kuopiossa lyhyt leiri ja sen jälkeen oli tapahtuma mihin osallistui mäkihyppääjäjunioreita ympäri Suomea. Homma toimi niin, että siinä myös maajoukkueen jäseniä oli valmentamassa nuoria tulokkaita. Se oli mielestäni ihan mukava kokemus itselle ja luultavasti myös junioreille. 

 

Treenit pyörivät nyt täällä Keski-Euroopassa reilun viikon verran, jonka jälkeen palataan taas kotiin Suomeen. Hyvää kesän jatkoa!

 

-Antti