Antti: Koronaepidemian vaikutukset urheiluun

Moro!

Tällä kertaa kirjoittelen kotisohvalta. Kausi loppui kohta kolme viikkoa sitten Norjan kiertueella. Kauden loppuminen ennen aikojaan oli kuitenkin yllätys, vaikka koronatilanne painoi jo päälle. Trondheimissä juuri ennen suorituspaikoille menemistä kerrottiin, että kausi on ohi. Uskoin että Norjan kiertue käydään kuitenkin loppuun eli en odottanut sen ihan noin päättyvän. Edessä olisi ollut vielä kisoja mukavasti jäljellä. Kauden lopussa olisi ollut tarkoitus pitää lentomäen MM-kilpailut. Mutta tapahtuma siirrettiin ensi kauteen vallitsevan tilanteen vuoksi. Tilanne oli tietysti harmittava mutta ei odottamaton. Tärkeintä oli laittaa ihmisten terveys etusijalle ja ehkäistä uusia tartuntoja.

Nyt olen saanut olla siis kotona poikkeuksellisen paljon verrattuna kilpailukauteen. On ollut aikaa levähtää ja rentoutua, mikä on tyypillistä tähän vuoden aikaan, kun kauden kilpailut on käyty. On tullut kuitenkin urheiltua suksilla. Nyt vain laskettelun ja hiihtämisen muodossa. Ne ovat ihan mukavia harrastuksia keväisin, kun niille on enemmän aikaa.

Koronatilanne asettaa liikkumiselle esteitä ja on paljon kysymyksiä ilmassa, miten tilanne jatkuu. Julkisille paikoille ei juuri ole menemistä, joten koti, johon muutin suhteellisen vähän aikaa sitten, tulee varsin tutuksi. Onneksi sentään luontoon on sopivaa mennä tässä kohtaa, jos ulkoilla haluaa. Mielenkiintoista nähdä miten uusi harjoituskausi alkaa, kun kokoontuminen on rajallista ja harjoituspaikat ovat toistaiseksi suljettuja. Matkustaminenkin paikasta toiseen on kysymysmerkki. Harjoitella voi tietysti muualla kuin harjoituspaikoissa ja sen suhteen saa varmasti olla luova, joten kyllä uusi kausi saadaan tästä käyntiin ajallaan tavalla tai toisella. Erikoiset ajat ovat meneillään ja tulevaa on hankala ennustaa tässä kohtaa. Toivottavasti virus saadaan kuriin ja elämä palaamaan normaaliksi mahdollisimman pian. Se on kuitenkin tärkeintä nyt. Pysykää kotona ja terveinä!

-Antti