Uudesta kauppiaasta virtaa Ruhalantupaan

Ruovesi on pieni 4000 asukkaan kunta Pirkanmaalla, mutta sen väkiluku kaksinkertaistuu kesäkaudella. Eläväinen ja luonnonkaunis kulttuuripitäjä tarjoaa pienestä koostaan huolimatta paljon nähtävää ja koettavaa niin asukkaille kuin matkailijoillekin. Molemmista huolehditaan Ruhalantuvan SEO-asemalla, joka toimii myös kyläläisten aktiivisena kohtaamispaikkana.

Ruhalantuvan uusi SEO-kauppias Mari Helin-Saarinen on huoltoaseman kanta-asiakkaille varsin tuttu näky. Hän ehti työskennellä asemalla yli 3 vuotta, kunnes eteen tarjoutui mahdollisuus ryhtyä itse kauppiaaksi. ”Siitä se idea sitten lähti! On ollut hektistä, mutta päiväkään en ole katunut.”, Helin-Saarinen kertoo hymyssä suin. ”Tämä on mun juttu!”

Ruhalantuvan huoltoasemalla on pitkä historia ja kauppiaan mukaan myös tulevaisuus näyttää positiiviselta: ”Täällä on totuttu kokoontumaan kahvikupin äärelle vaihtamaan kuulumisia. Ruhalantuvalle on aina voinut tulla oleskelemaan ja haluamme jatkossakin pysyä kyläläisten olkkarina.”

Vanha kunnon bensis

Ruhalantuvan historiaa huokuvassa rakennuksessa on toiminut huoltoasema jo 1970-luvulta lähtien. Uutena kauppiaana Helin-Saarinen haluaa tietysti kehittää toimintaa, mutta entisajan bensiksen tunnelman säilyttäen.

Kesäkaudella Ruhalantuvalla poikkeaa paljon mökkiläisiä ja matkailijoita, joita palvellaan ’tankki ja vatsa täyteen’ -periaatteella. Polttoainetta huoltoasemalta saa luonnollisestikin ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Arkisin klo 7-18 kahvilassa on tarjolla aamupalaa, lounasta ja muita kahvilatuotteita.

”Aamupala lanseerattiin puolisen vuotta sitten ja on kerännyt asiakkailta runsaasti kiitosta”, kertoo Helin-Saarinen. Kahvilassa leivotaan käsin myös herkullisia munkkeja, joista on muodostunut Ruhalantuvan tavaramerkki. Munkkeja ostetaan usein myös kotiinviemisiksi tai mökille tuliaisiksi. Huoltoaseman myymälästä löytyy myös valikoima erilaisia elintarvikkeita mökkiläisiä silmällä pitäen sekä autotarvikkeita matkailijoille – siis kaikkea mitä kunnon bensikseltä kuuluukin.

Yhteisöllistä toimintaa

Talvisin Ruovedellä on hiljaisempaa. Kauppias Helin-Saarinen haluaa kuitenkin tarjota kyläläisille aktiivisen oleskelupaikan, joten hän on lähtenyt kehittämään Ruhalantuvalle uusia yhteisöllisiä tapahtumailtoja. ”Siipi-illat ja tupavisa ovat olleet tosi suosittuja”, iloitsee Helin-Saarinen. Visan kymmenen tiukkaa kysymystä ovat lähtöisin kauppiaan omasta kynästä ja illan voittaja palkitaan tietysti pienellä hyvänmielen palkinnolla. ”Pääosassa on viihtyminen ja tunne, että tänne voi aina tulla oleilemaan. ” Kyläläiset kokoontuvatkin mielellään Ruhalantuvalle jutustelemaan ja kahvittelemaan vuodeanajasta riippumatta. Myös satunnainen matkailija on aina tervetullut mukaan yhteisöllisiin tapahtumiin.

Kehityksessä mukana

Tänä syksynä Ruhalantuvassa on Pirkanmaan ensimmäisenä SEO-pilottiasemana otettu käyttöön mobiilitankkauksen ’SEONappi’ -sovellus. Sovelluksella voi tankkauksen lisäksi tilata polttoöljyä lämmitykseen sekä moottorikäyttöön ja maksukuitit tallentuvat näppärästi suoraan sovellukseen. ”Tämä on ollut tosi tykätty uudistus. Otamme pian käyttöömme myös yrityksille suunnatun yrityskortin”, kauppias kertoo jatkosuunnitelmista.

Mobiilitankkaajille tarjotaan myös selkeää rahallista etua. Bensan ja dieselin hinnasta vähennetään 1,5 senttiä litralta, kun maksutapana käytetään SEONappi-mobiilisovellusta. Sovelluksesta voi kätevästi tarkistaa tien päällä kaikki mobiilitankkauksen piiriin kuuluvat SEO-huoltoasemat.

SEO-kauppias jo toisessa polvessa

Mari Helin-Saarinen on toiminut Ruhalantuvan kauppiaana nyt vajaan vuoden verran. ”Tää on niin kivaa!”, huudahdus irtoaa aidosti kauppiaan suusta. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että myös Helin-Saarisen vanhemmat ovat toimineet 1980-luvun lopulla SEO-kauppiaina Kullon kotituvassa Porvoossa. Jotakin erityistä SEO-yrittäjyydessä siis selvästi on.

Helin-Saarista kiehtoo erityisesti ketjun kotimaisuus ja ketjuvetoisuuden mukanaan tuoma taustatuki. Yrittäjäverkoston yhteisiä tapahtumia järjestetään säännöllisesti ja niistä on löytynyt useita yrittäjäystäviä. ”Vaikka on yksinyrittäjä, niin ei ole koskaan yksin.”, pohtii Helin-Saarinen. SEO-yrittäjät vaihtavat kuulumisia ja tukevat toisiaan arjessa.

“Parasta SEO:ssa kuitenkin on se, että vaikka kuulumme ketjuun, niin jokainen asema ja yrittäjä saa olla omanlaisensa!”, summaa Helin-Saarinen.

Ruhalantuvan SEO tarjoaa hurmaavaa entisajan bensiksen tunnelmaa nykyaikaisilla palveluilla. ”Ja Pirkanmaan parhaat munkit!”, kauppias vinkkaa. Tervetuloa viihtymään!