SEO:n digitalisaatioloikan mahdollistaa Etteplanin kehittämä mobiilisovellus – SEONappi

SEO ja Etteplan ovat työskennelleet yhdessä digitalisoinnin saralla jo useita vuosia. Vuonna 2020 SEO ja Etteplan aloittivat jälleen uuden projektin digitalisaation edistämiseksi. SEO etsi mobiilisovellusratkaisua, joka toisi kaikki heidän kuluttajapalvelut asiakkaiden taskuun ja palvelisi myös yritysasiakkaita sekä SEO-kauppiaita. Tarkemmin sanottuna tavoitteena oli mahdollistaa tehokkaampi kommunikointi asiakkaiden kanssa, mahdollistaa mobiilimaksaminen ja tarjota tarvittavat tiedot huoltoasemista asiakkaille, sekä mahdollistaa polttoöljyn ostaminen sovelluksen kautta. SEO:n kauppiasvetoinen liiketoimintamalli oli yksi projektin erityispiirteistä. SEO-kauppiaat tarjoavat asiakkaillensa laajan skaalan erilaisia ​​palveluita ja heidän kaikkien pitäisi pystyä viestimään paikallisesti asiakkaille. Etteplan valittiin kehityskumppaniksi pitkän yhteistyöhistorian ja laajan toimialatuntemuksen vuoksi. Myös vahvat näytöt mobiilisovellusten toteuttamisesta ja ylläpitämisestä puhuivat Etteplanin puolesta.

Mobiilisovellus, jossa ajantasaiset tiedot ovat helposti asiakkaiden saatavilla

Etteplan kehitti yhteistyössä SEO:n kanssa SEONappi-mobiilisovelluksen, joka julkaistiin laajaan käyttöön maaliskuussa 2022. Sovellus on suunniteltu palvelemaan kuluttajia, yritysasiakkaita ja SEO-kauppiaita. Yhteistyö yritysten välillä sujui erinomaisesti. ”SEO osoitti selkeää omistautumista projektille allokoimalla riittävät resurssit ja osoittamalla kiinnostusta ratkaisun toteutuksen ymmärtämiseen. Tekemisestä kauttaaltaan paistoi luottamus ja yhdessä tekeminen,” kuvailee Etteplanin projektipäällikkö Marko Felin. SEONappi-mobiilisovellukseen SEO-kauppiaat pystyvät luomaan paikallisesti etuja ja kampanjoita kuluttajille, jotka löytävät ne jatkossa puhelimesta perinteisen muovikortin sijaan. Muista alan toimijoista poikkeava palvelu on SEO Lämpö-verkkokauppa, josta polttoöljyn saa tilattua nopeasti ja helposti koneisiin tai kodin sekä muiden kiinteistöjen lämmitykseen. SEONappi-mobiilisovelluksessa on myös mobiilitankkaus-ominaisuus, jolla voi tankata fossiilisten polttoaineiden lisäksi biokaasua.

Digitaalinen alusta tukee SEO:n digitalisaatiota

Uusi mobiilisovellus ei ainoastaan ​​tarjoa SEO:lle uutta digitaalista kanavaa asiakkaiden tavoittamiseen, vaan mahdollistaa myös liiketoiminnan ja digitalisaation kehittämisen tulevaisuudessa. Itse sovellus on helppokäyttöinen ja parantaa sekä SEO:n kauppiaiden, että kuluttaja- ja yritysasiakkaiden käyttökokemusta. ”Pääsimme kehittämään ratkaisun, joka tulee tulevaisuudessa olemaan suuressa roolissa SEO:n monikanavaisessa palveluympäristössä. Ratkaisu ei tue pelkästään nykyistä toimintaa, mutta mahdollistaa myös palvelujen kehittymisen tulevaisuudessa.” kertoo Etteplanin maksamisen ja kaupan alan ratkaisujen johtaja, liiketoiminta-arkkitehti Antti Ojaranta. Kuluttajille mobiilisovellus mahdollistaa kortittomuuden ja tuo palvelut kätevästi sormenpäiden ulottuville. Kauppiaat puolestaan pystyvät markkinoimaan kohdistetusti ja erottuvasti omia palvelujaan. SEO:n palvelut kokonaisuutena ovat nyt saatavissa uudessa digitaalisessa kanavassa. SEONappi-mobiilisovellus on merkittävä digitalisaatioloikka SEO:lle ja vahvistaa yrityksen kilpailuasemaa polttoainealalla. ”SEO jatkaa liiketoimintansa kehittämistä ja uudistamista. Muuttuvassa toimintaympäristössä tarvitsee uusiutua ja tähän SEONappi on erinomainen työkalu.” toteaa SEO:n toimitusjohtaja Arto Viljanen.