Henry: Kausi 2021

Tuntuu hieman oudolta ajatella tulevaa kautta, tavallaan epäuskoiselta. Kausi, jonka pitäisi olla jo historiaa, onkin nyt tulevaisuutta. Aivan tavallisesta kaudesta seuraavakin tulee eroamaan aivan varmasti. Ensimmäinen eroavaisuus tulee jo siitä, että nyt olemme suunnitelleet pysyvämme koko kevään Suomessa. Kummatkin etelän harjoitusleireistä jäävät pitämättä, mutten ole siitä lainkaan huolestunut. Kausi 2020 osoitti, että myös kotioloissa pystyy harjoittelemaan erittäin hyvin. Siinä mielessä kevät 2021 tulee olemaan normaalimpi kuin 2020, ettei meille ole syntymässä perheenlisäystä. Maaliskuussa 2020 meille syntyi esikoinen, minkä vuoksi viime kevään unet taisivat hetken aikaa jäädä hieman vähäisemmiksi ja syntymän jälkeen oli hetken kevyempi jakso harjoittelusta. Nyt tyttö on jo iso, ja harjoittelu on palannut normaaliksi.

Kauden 2021 kilpailut ovat vielä täysi mysteeri. Nykyisestä suunnitelmasta löytyvät seuraavat kisat:

–          Sveitsissä kahdet isot kisat toukokuussa

–          Puolassa EM-kilpailut kesäkuun alussa

–          Suomessa Motonet GP -sarjan kilpailuja, karnevaalikilpailut, SM-kilpailut ja mahdollisesti myös muita kilpailuja

–          Tokion paralympialaiset!

Totta kai toivon, että pääsen kisaamaan paljon, mutta suurimpana mielessä on totta kai Tokio. Tokiota ajatellen on ollut huojentavaa huomata, että jatkuvasti pyörii kansainvälisiä kisoja koronasta huolimatta. Mikä tärkeintä, ainakin uutisten perusteella kilpailuja on ollut mahdollista järjestää turvallisesti. Nyt toivon vain todella, että rokotetehtaat pyörivät yötäpäivää täysillä ja mahdollisimman monelle meistä saadaan rokote mahdollisimman nopeasti.

Kausi 2020 opetti, että ihminen on sopeutuvainen ja kaikkeen tottuu. Urheilijanakin on pakko elää hetkessä ja olla valmis muuttamaan suunnitelmia tilanteen mukaan. Uskon, että ensi kesänä Tokiossa vahvoilla ovat ne urheilijat, jotka ovat jaksaneet sopeutua ja vankkumattomasti uskoa itseensä koko tämän korona-ajan. Minulle myös se on tuonut tietynlaista rauhallisuutta ja rentoutta, että perheen myötä elämässä on niin paljon myös muuta kuin vain urheilu. Uskon sen olevan vahvuus näinä aikoina.

–          Henkka