Eveliina Piipolle nuorten MM-hiihdoissa hopeaa!

U23-naisten 10km hiihdossa kova loppukiritaistelu – Venäjän Istomina voittoon

Eveliina Piippo. Kuva: JWSC/ Janina Pitkänen

Nuorten MM-kisat jatkuivat Lahdessa U23-naisten 10km hiihdolla. Loppukiritaistelu käytiin Venäjän Mariya Istominan sekä Suomen Eveliina Piipon välillä. Tiukka kamppailu kääntyi lopulta kahden sekunnin erolla Istominan hyväksi. Kolmanneksi hiihti Norjan Tiril Udnes Weng +29.6.

”Se oli todella raskas ja tiukka kilpailu. Viimeisenä lähteminen oli selkeä etu minulle”, päivän voittaja Istomina kertoi kilpailustaan.

Suomelle kisojen kolmannen mitalin ottanu Eveliina Piippo oli tyytyväinen siihen että pystyi hiihtämään koko matkan kovaa.

”Taktiikkani oli mennä ensimmäinen kierros hitaampaa ja antaa kaikkeni toisella kierroksella. Aloitin kuitenkin melko lujaa, mutta minulla oli voimia pitää samaa vauhtia läpi koko kisan”, Piippo kertoi.

Kisan muut suomalaiset olivat Rebecca Immonen (29.), Emmi Lämsä (31.) ja Anni Alakoski (46.)
Päivän toisiksi paras suomalainen Rebecca Immonen oli tyytyväinen päivän suoritukseensa.

”Oon mä ihan tyytyväinen, kun tunsi ton radan nii tiesi ettei saa lähtee liian kovaa ja koitin lähtee ihan maltilla. Ekan kiekan loppu ja vikan kiekan alku intoutui vähän liikaa, niin se anto vähän sitten takasin tuossa lopussa. Mutta oon ihan tyytyväinen”, Immonen kommentoi kilpailuaan.