SEO:N ENSIMMÄINEN BIOKAASUASEMA ON NYT AVATTU!

Vuoden ensimmäisessä blogitekstissäni kerroin, että SEO lähtee ensimmäisenä fossiilisten polttoaineiden jakelijana mukaan biokaasubisnekseen. Näin olemme myös tehneet.

Aloitimme heinäkuun aikana biokaasun jakelun kahden pilottiaseman voimin, joista ensimmäinen avattiin myös fossiilisia polttoaineita jakelevan SEO Ala-Temmeksen pihaan ja toinen Oulun Kaakkurin SEO:n pihaan.

Biokaasun jakeluasemien pilottivaihe aloitettiin, koska me SEO:lla haluamme omalta osaltamme osallistua ilmastotalkoisiin ja kulkea kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Biokaasun lisäksi myös asemiltamme myytävät fossiiliset polttoaineet sisältävät lainsäädännön edellyttämän biovelvoitteen. Vuonna 2020 fossiilissa polttoaineissa bio-osuuden määrä on 20%. Yhteiskunnan hiilineutraaliuden saavuttaminen on iso tavoite, joka edellyttää jatkossa vielä isompia ratkaisuja. Me haluamme olla aktiivisesti mukana muutoksessa, mutta haluan myös samalla muistuttaa, että jo tällä hetkellä Suomi on kärkimaa liikennepolttoaineiden sisältämän bio-osuuden määrässä.

Muutos ei tapahdu hetkessä. Suomessa oli viime vuodenvaihteessa 2,8 miljoonaa rekisteröityä henkilöautoa, joista 98% kulkee fossiilisilla polttoaineilla ja loput 2% kulkee vaihtoehtoisilla käyttövoimilla, kuten kaasulla tai sähköllä. SEO-ketju ja SEO-kauppiaat myyvät edelleen pääasiassa fossiilisia polttoaineita, vaikka rinnalle tullaan tarjoamaan yhä enemmän uusiutuvia polttoaineita.

Avajaiset SEO Ala-Temmeksen biokaasuasemalla sujuivat riehakkaissa ja iloisissa juhlatunnelmissa. Tästä on hyvä jatkaa!

Hyvää alkavaa syksyä kaikille tankkaajille!

Arto Viljanen
toimitusjohtaja